Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till produkterna

Flickan som fick en röst

1 / 1

Flickan som fick en röst

Abi Daré

(1 recension)
195 kr
Flickan som fick en röst är en oerhört gripande skildring av en skyddslös flickas förfärliga umbäranden men också en berättelse om styrka och mod. Karaktärerna känns levande och trovärdiga. Inte minst det ogrammatiska och uppfinningsrika språket s
  • Allmän skönlitteratur
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Abi Daré
Läs mer

Flickan som fick en röst är en oerhört gripande skildring av en skyddslös flickas förfärliga umbäranden men också en berättelse om styrka och mod. Karaktärerna känns levande och trovärdiga. Inte minst det ogrammatiska och uppfinningsrika språket skapar en känsla av äkthet och översättaren måste berömmas för sin både respektfulla och inkännande tolkning. Bibliotekstjänst

Fjortonåriga Adunni drömmer bara om en sak. Att få utbilda sig. Hennes mamma har alltid sagt att det är det enda sättet att få en röst en möjlighet att göra sig hörd och bestämma sin egen framtid.

Men istället för utbildning får hon en make, såld av sin pappa som fru nummer tre till en äldre man som vill att hon ska föda honom en son och arvinge.

Hon ser sin dröm sakta vittra sönder och rymmer till stan, med förhoppningen om att få ett bättre liv, och hamnar som hembiträde i en välbärgad familj i Lagos.

Både som dotter, undergiven fru och maktlös tjänare får Adunni lära sig att hon är ingen. De olyckliga omständigheter hon hamnar i tystar henne tillfälligt, men inte helt. Och när hon förstår att hon måste stå upp inte bara för sig själv utan även för andra som funnits där före henne och för de som ska komma efter, så hittar hon ett sätt att tala, tills någon lyssnar.

Abi Daré växte upp i Lagos i Nigeria men bor nu i Storbritannien. Hon har studerat juridik, projektledning och kreativt skrivande. Flickan som fick en röst vann the Bath Novel Award 2018. Hon bor i Essex med make och två döttrar.
Upptäck mer inom Böcker
Genre Allmän skönlitteratur
Format Bok
EAN 9789164207005
Publisher Piratförlaget
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789164207005
Läromedel 0
Storlek 395
Författare Abi Daré
A

Attigrib

För ett år sedan

Mycket stark berättelse om en flicka som tvingas till barnäktenskap, men som vågar bryta sig loss, inser bildningen betydelse och får en egen röst, ett eget liv

Ja, Jag rekommenderar den här produkten.