Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar

Till kassan

Se även

Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar

(0)
Skriv en recension

Bok

Geir Lippestad

50 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    1-2 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Juridik, Memoarer & Biografier
  • Bok
  • Pocket
  • Swedish
  • Geir Lippestad
»En fascinerande inblick i Breviks tänkande och de svåra moraliska avvägandena i arbetet att företräda honom.« | Expressen

»En mycket stark bok, med en debatt som vi måste våga ta.« | Kristianstadsbladet


Geir Lippestad var Anders Behring Breiviks huvudförsvarare i rättegångarna efter attacken mot regeringskvarteren och massakern på AUF:s sommarläger i juli 2011. Det vi kan stå för beskriver rättegången ur hans perspektiv.
Lippestad inleder boken med att skildra hur han kör till sitt sista möte med Breivik efter rättegångens slut, för att sedan gå tillbaka till frågan om vad som fick honom att åta sig uppdraget. Därefter beskriver han hela rättegångsförloppet, med personliga reflektioner och utvikningar som ger en fördjupad bild av skeendet och hans hållning som försvarare.
Det vi kan stå för är en bok om människovärde och demokrati, och om juristens roll i det rättssamhälle som måste omfatta alla - till och med de som vill förgöra det.

GEIR LIPPESTAD [född 1964] är den norska advokat som den 23 juli 2011 på den åtalades egen begäran tog på sig att vara försvarsadvokat åt Anders Behring Breivik, den värsta massmördaren i Norges historia. Inledningsvis bemöttes han med misstänksamhet: Vad var det för sorts människa som till synes utan betänkligheter kunde tacka ja till ett sådant uppdrag?
Mediepressen under rättegången var enorm, både från norska och utländska medier. Lippestad valde att bemöta journalisterna med vad han kallar värdebaserad kommunikation. I slutet av året valdes han till »Årets person« i flera av Norges rikstäckande tidningar.

»En fascinerande inblick i Breviks tänkande och de svåra moraliska avvägandena i arbetet att företräda honom.« | Karin Olsson, Expressen

»Ett innerligt, lågmält, välformulerat och intelligent försvarstal för demokratin. En mycket stark bok, med en debatt som vi måste våga ta.« | Åsa Carlsson, Kristianstadsbladet

»Lippestad ska ha beröm för att han erkänner både sina tvivel kring uppdraget och sina felsteg under det. Det visar hur unikt vansklig denna händelse har varit att hantera, även för de professionella.« | Verdens gang

»Lippestad argumenterar skickligt mot rasism och främlingsfientlighet, för jämlikhet och rättvisa.« | Morgenbladet
Genre:
Juridik
Memoarer & Biografier
Format:
Bok
EAN:
9789177018490
Publisher:
Modernista
Bindning:
Pocket
Språk:
Swedish
ISBN:
9789177018490
Läromedel:
0
Storlek:
175
Författare:
Geir Lippestad

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>