Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Skala : det dolda mönstret i allt - om vad som förenar möss, människor, megastäder och multinationella företag

(0)
Skriv en recension

Bok

Geoffrey West

258 kr
Frakt från 25 kr
 • Beräknad leveranstid Snabb leverans
  5-7 arbetsdagar
  Frakt från 25 kr
 • Säljs och skickas av Adlibris

Bevaka produktens pris

 • Biologi, Miljövård, Sociologi
 • Bok
 • Inbunden
 • Swedish
 • Geoffrey West

Vad är det som förenar näbbmusens hjärtfrekvens med utvecklingen av New Yorks tunnelbana?

Varför går alla företag förr eller senare i konkurs?

Och hur kan vi använda dessa insikter för att förutse framtiden?

När Geoffrey West gav sig ut på jakt efter de dolda principer som styr tillväxt nådde han snart en banbrytande insikt: Alla levande organismer följer en universell lag om skalenlighet, där storlek, puls och livslängd hänger ihop vilket med skrämmande precision gäller också för städer, företag och organisationer.

Genom att förena biologi och fysik har Wests forskning skapat ett helt nytt sätt att förstå världen. Skala är en vetenskaplig äventyrsberättelse om de universella lagar som binder oss samman på förbluffande enkla men otroligt djupgående sätt. 

Den här boken kommer att expandera ditt sätt att tänka från tredimensionellt till fyrdimensionellt. Köp två exemplar, ifall du skulle tappa bort det ena. Nassim Nicholas Taleb, författare till Den svarta svanen och Skin in the game

Geoffrey West är en brittisk teoretisk fysiker verksam vid Santa Fe Institute. Hans tvärvetenskapliga arbete har gjort honom till en ledande figur inom stadsforskning och en av Time Magazines 100 mest inflytelserika personer. Hans TED Talk om skalning har setts av över 1,5 miljoner människor. 

Ur boken:

När man som fysiker tänker på åldrande och död är det inte bara naturligt att fråga om möjliga mekanismer till att vi åldras och dör utan också vilket är lika viktigt att fråga sig varifrån skalan för människans livslängd kommer. Hur kommer det sig att ingen har levt längre än hundratjugotre år? Vad är ursprunget till de mystiska sjuttio eller åttio år som i Gamla testamentet bedöms vara människans livslängd? Skulle vi kunna leva i uppåt tusen år likt den mytiske Metusalem? De flesta företag lever däremot bara i några år. Hälften av alla amerikanska börsnoterade företag har försvunnit inom tio år efter sin börsintroduktion. Varför? Kan vi utarbeta en seriös mekanistisk teori för att inte bara förstå vår egen dödlighet utan också företagens? Och vad är det hos städer som gör att de lyckas undgå detta till synes oundvikliga öde?

 

 

Genre:
Biologi
Miljövård
Sociologi
Format:
Bok
EAN:
9789188659071
Publisher:
Volante
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789188659071
Läromedel:
0
Storlek:
606
Författare:
Geoffrey West

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Se även

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.