Vegetarianen

(Inbunden)

Vegetarianen
Tipsa en vän
75 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  Kommande

Frakt: fr. 19 kr

Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 21862 betyg.

Totalbetyg 4,1 / 5
Leveranstid 3,9 / 5
Emballeringskvalitet 4,3 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.

Bevaka

"Vegetarianen" belönades 2016 med det internationella Man Booker-priset och blev Han Kangs genombrott utanför hemlandet Sydkorea. Det är en lyrisk berättelse i tre akter, som rör sig mellan realism, surrealism och allegori.


Yeong-hye är en tystlåten kvinna i ett traditionellt äktenskap i Sydkorea. Hon har aldrig gjort uppror, men så börjar hon drömma om blod och brutalitet, om kroppar och kött. En dag bestämmer hon sig: hon måste bli vegetarian.
Människorna i hennes liv, hennes make, svåger och syster, vägrar att acceptera beslutet, och hennes envishet sätter igång en spiral av tvång och våld. Kampen står inte bara kring hennes kropp och vad hon väljer att äta, utan handlar om hennes sexuella och intellektuella frihet. Vad
händer med den som ständigt måste föra en kamp mot tillvaron? Vilka medel står till buds och när når en människa bristningsgränsen? Våldet som Yeong-hyes protest släpper lös tar sig in i henne själv, börjar arbeta emot henne. På andra sidan metamorfosen råder inte längre rationaliteten.

"Vegetarianen" är en andlöst vacker och mörk berättelse om begär och förvandling, makt och motstånd.


Han Kang är född 1970 i Kwangju och flyttade till Seoul vid tio års ålder. Hon debuterade som poet. "Vegetarianen" utkom 1997 och i engelsk översättning 2015. Hon är flerfaldigt
prisbelönt, både i hemlandet och i Europa. På svenska är "Levande och döda" tidigare utkommen (2016)
Vad sker egentligen med Yeong-hye? Det är en öppen fråga genom hela den märkligt suggestiva och upprörande romanen. // Alla tolkningar är möjliga i Han Kangs imponerande konkreta och sinnliga gestaltning av ett inre skeende vi bara kan se utsidan av.
Pia Bergström, AftonbladetDet här är en bok som förändrar läsarens tänkande. Från början är handlingen hyfsat sansad. Yeong-hye har levt precis som kvinnor förväntas, som god, tillbakadragen och prydlig hustru. När hon plötsligt blir vegetarian förändras allt.
Aase Berg, Dagens NyheterRedaktionens favorit! Vi läserDet räcker med att läsa de två första meningarna för att bli fast.
Rakel Chukri, SydsvenskanSydkoreanska författaren Han Kang framstår som en av de mest fascinerande författarna i världen just nu. // Han Kangs förra bok på svenska, " Levande och döda", kom i höstas, och jag tyckte den var en av årets allra bästa. Jag kan nog utan tvekan säga att Vegetarianen är några klasser bättre. Den gör så radikala saker med romanformen att det bara kan kallas häpnadsväckande. // det här är en helt briljant roman. Om jag får läsa något bättre i år skulle jag bli oerhört överraskad.
Björn Kohlström, Jönköpings-Posten"En unik berättelse med poetiska och mystiska inslag. Så tragisk. Så stark. Så häftig!
Bodil Juggas, ArbetarbladetVegetarianen är en drömsk Kafkaliknande saga om liv och död, om makt och sexualitet, som slår rot i kroppen och verkar på ett djupare plan.
Jenny Lindh, M MagasinHan Kangs språk är skarpt och berättandet koncist. Det oberörda lugn med vilket Yeong-hye hävdar sig är plågsamt kontrasterat mot det motstånd hon drivs till när hennes ord inte respekteras, som när fadern försöker tvinga en köttbit in i hennes mun
Ingrid Bossedal, Göteborgs-PostenRomanen är en upplevelse, på en gång brutal och subtil, och jag hoppas få läsa fler av Han Kangs mörka, förtvivlade, nödvändiga verk på svenska.
Martina Lowden, SR KulturnyttEn av Asiens mest intressanta författare just nu
Yukiko Duke, Vi läser»Sensuell, provocerande och våldsam en oförglömlig upplevelse.«
THE GUARDIAN»En kortroman om sexualitet och galenskap som förtjänar all sin framgång.«
IAN MCEWAN
Originalets titel: The Vegetarian.
Översättning från engelskan: Eva Johansson.

Sydkoreanska författaren Han Kang framstår som en av de mest fascinerande författarna i världen just nu. /.../ det här är en helt briljant roman. Om jag får läsa något bättre i år skulle jag bli oerhört överraskad.

Björn Kohlström, Jönköpings-Posten
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Natur Kultur Allmänlitteratur Kategori: Allmän skönlitteratur
Beräknad leveranstid: 6-10 arbetsdagar Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9789127149090 Antal sidor: 213
Språk: Svenska
Titel: Vegetarianen Författare: Han Kang
Releasedatum: 2017-01-07 Upplaga:
Serie:
Översättare: Eva Johansson
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 6 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (0 kr uppläggningsavgift, 0 kr aviavgift)
  • 86 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 74 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 60 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 43 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »