Kvalstret i granen och andra julberättelser

(Inbunden)

Kvalstret i granen och andra julberättelser
Tipsa en vän
71 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  3-5 arbetsdagar

Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

Totalbetyg 4,1 / 5
Leveranstid 3,9 / 5
Emballeringskvalitet 4,3 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Roande julbetraktelserKVALSTRET I GRANEN OCH ANDRA JULBERÄTTELSER speglar fenomenet JUL ur många komiska infallsvinklar. I dessa 24 berättelser blandas slagkraftiga skrönor, kåserier och krönikor, funderingar i monologform med uppdaterade sånger och en och annan känd dikt som en tomte som fått ny klädnad.Hur var det egentligen med renen Rudolf, han med den röda mulen. Henrik Valentin reder ut begreppet i en drastisk och komisk analys av denna förfrusna och mobbade ren som utnyttjas av tomten som dragdjur. Vem vill inte sjunka in i drömmens värld med en ny julbok en deckare där liken travas och blodet flyter, för då somnar man så fridfullt och sött när något plötsligt har dött, som Henrik Valentin skaldar. Om detta fenomen finns en ny, humoristisk text till en välkänd stämningsfull Mozart-melodi.Kring julmaten cirkulerar flera texter, om julbordet som "gallstenarnas glada pariserhjul". För det är inte många julföreteelser som går fria i KVALSTRET I GRANEN. Hur är det med det religiösa egentligen? Någon uttrycker sin mening om att det är ett ämne som julen borde befrias ifrån så det kommersiella fick blomma ut i full frihet, medan någon annan längtar efter den stämningsfulla stunden vid julbönen på julafton. Bokens 24 texter pendlar mellan olika ytterligheter. "Granen står så grön och grann" har närmast formen av en novell om den fina upplevelsen av att hugga sin egen gran. Far och dotter pulsar ut i snön, de upplever en fin gemenskap i den strapatsrika jakten på den optimala granen. "Kusinen fick mest" är en drastisk berättelse om en mardrömslik julafton för en liten flicka vars julklapp inte blev som hon tänkt sig. Texten ingick ursprungligen i Henrik Valentins pjäs "Hustrur vid havet" där Beatrice Järås framförde verklighetsbaserade texter som på något sätt var kopplade till sjömanshustrur och barn.Många av texterna kan med fördel läsas högt, gärna för nära och kära runt granen, eller på tu man hand. Kanske en om dagen med start första december. Vissa kan framföras som dialoger som den skruvade "Det religiösa" om två tonårskillar med noll koll på julens innebörd. Den som har sångröst kan stämma upp några komiska varianter och garanterat få omgivningens uppskattning. KVALSTRET I GRANEN är en idealisk julklappsbok för rimlig peng till nära och kära, arbetskamrater och till sig själv.
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Fonem Förlag Kategori: Essäer, Humor & Kåserier, Litteraturvetenskap, Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Allmän skönlitteratur
Beräknad leveranstid: 3-5 arbetsdagar Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9789197822015 Antal sidor: 128
Språk: Svenska
Titel: Kvalstret i granen och andra julberättelser Författare: Henrik Valentin
Releasedatum: 2009-10-06 Upplaga:
Serie:
Illustratör: Tintin Blackwell
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 84 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 73 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 60 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 43 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »