Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

KAJORNA I TOULOUSE

Till kassan

Se även

KAJORNA I TOULOUSE

(0)
Skriv en recension

Bok

156 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    5-12 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Litteraturvetenskap
  • Bok
  • Häftad
  • Swedish
Sune Axelsson: KAJORNA UR TOULOUSE - en sonettsamling Sune Axelsson debuterade år 2009 med diktsamlingen: Skärvor ur då, som hämtar stoff från hans tidiga barndom.
I diktsamlingen Kajorna i Toulouse står naturen och de existentiella frågorna i fokus. Fyrtioåtta sonetter som speglar mörker, glädje, människans utsatthet, kärleken och den undflyende tiden. Dikterna reflekterar över naturens skönhet och grymhet, årstidernas skiften, äppelträdens humlebrum och husflugans lugna fönstervrå.
De kommenterar konsten och dess uttrycksformer, vårt uppdrivna samhällstempo och åsiktsmodets växlingar.
Centrala är tankarna om tidens obevekliga gång och människans åldrande med uppmaningen att inte hemfalla åt nostalgi utan försöka leva i nuet. Recension BTJ
Sune Axelsson debuterade som författare med diktboken Skärvor ur då (2009), en ömsint barndomsskildring från småländsk landsbygd som andas trygg förankring i tillvaron.
Detta är något av grundstämningen också i den nya boken, en samling sonetter, vilkas tillkomst beskrivs i efterordet. Perspektivet är vidgat i de nya dikterna, där naturen och de existentiella frågorna ges stort utrymme.
Poeten delger oss de många skönhetsvärden han upplevt i de svenska markerna under skilda årstider och även på resor. I några av dikterna berättar han om upplevelser av konst och litteratur från besök i Florens och Sankt Petersburg.
Sammantaget är det stämningsrika, fint rimmade dikter med en positiv och livsvarm grundstämning. Boken är tillgänglig också för mindre vana poesiläsare.- Arne Säll.
Genre:
Litteraturvetenskap
Format:
Bok
EAN:
9789197796521
Publisher:
Akfeo
Bindning:
Häftad
Språk:
Swedish
ISBN:
9789197796521
Läromedel:
0
Storlek:
112

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Om du misstänker att ett pris felaktigt har ändrats innan eller under Black friday-kampanjen får du gärna vara vår Prishjälte och rapportera detta till oss här.
Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.