Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Att vilja gunga

Till kassan

Se även

Att vilja gunga

(0)
Skriv en recension

Bok

Lise Drougge

Att vilja gunga
Att vilja gunga
240 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    2-5 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Allmän skönlitteratur
  • Bok
  • Häftad
  • Swedish
  • Lise Drougge
ATT VILJA GUNGA

handlar om en familj i en liten by vid sidan om allfartsvägen. Tiden är nittonhundratrettiotalet. Då rådde svår ekonomisk depression i stora delar av världen. Den hade sin upprinnelse i börskraschen på Wall Street i New York den ”svarta torsdagen” 24 oktober 1929.
Verkningarna kom att sträcka sig långt fram i tiden och orsakade arbetslöshet, bostadsbrist och fallande produktivitet. Stora befolkningsgrupper levde i grått armod både fysiskt och mentalt. Vid den ekonomiskaupphämtning som så småningom följde uppstod extrema politiska missnöjespartier som ökade förutsättningarna för andra världskriget.
I byn fanns en fabrik med ett litet antal anställda och en järnvägsstation där snälltågen aldrig stannade. Familjens två barn växte upp i denna syrefattiga miljö och fostrades enligt deviser som de här: Barn skall tiga när vuxna talar. Barn skall varken ses eller höras. Eller denna som nog bara var ett aldrig verkställt hot: Din vilja sitter i björkriset.

Man får ibland Victoria Benedictssons skånska Hörby i tankarna, inte bara på grund av atmosfären med melankoli och byskvaller, utan också på grund av Lise Drougges kritiska, oppositionslystna och samhällsintresserade läggning.
Margit Abenius, BLM

Stilen, tonfallet, sättet att berätta är så vitalt och kraftigt, man skulle nästan vilja säga muntert, att det får det gråa ämnet att lysa med oväntad glöd.
Kerstin Anér, Idun
Genre:
Allmän skönlitteratur
Format:
Bok
EAN:
9789163700026
Publisher:
Bokförlaget Erantis
Bindning:
Häftad
Språk:
Swedish
ISBN:
9789163700026
Läromedel:
0
Storlek:
316
Författare:
Lise Drougge

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>