Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Jord

(0)
Skriv en recension

Bok

Liselotte Roll

Böcker - Fri frakt över 249 kr

195 kr
Frakt från 25 kr
  • Beräknad leveranstid
    2 - 6 arbetsdagar (Vid val av prioriterad leverans)
  • Säljs och skickas av Adlibris

Bevaka produktens pris

Ingår i kampanjen:

Böcker - Fri frakt över 249 kr
  • Trädgård
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Liselotte Roll

Jord är grunden till allt liv, men vad är det egentligen? Och hur mår världens jordar? Det här är en bok om vad du som odlar kan göra för att få den optimala matjorden, men som också lyfter en av vår tids största miljöfrågor. Vad gör vi om vi inte längre har jordar som går att odla i? Bakom denna personliga, roande och ibland oroande bok står författaren och journalisten Liselotte Roll.

Nyckeln till en hållbar odling är en näringsrik jord, där mikroorganismer, växter och småkryp frodas. Men runt om i världen utarmas nu våra jordar. Konstgödsel, gifter och plöjning förstör jordarnas struktur och mikroliv. En tredjedel av världens matjordar är redan skadade eller obrukbara samtidigt som klimatförändringar och växande befolkningar pressar jordarna alltmer. Gränsen för vad våra jordar orkar med är helt enkelt nådd. Men hur tar vi då bäst hand om jorden? Förutom att analysera miljöproblemen tar boken upp vad vi som trädgårdsodlare kan göra: komposter jordfabriker bokashi täckodling gröngödsling och mycket mer!

Dessutom görs ett djupdyk i jordens uppbyggnad och allt som lever i den - svampar, maskar, amöbor och bakterier - kort sagt, allt om jord. Liselottes personliga betraktelser ger boken en extra dimension, inte minst som ett viktigt inslag i miljödebatten.

"Jag blir så väldigt entusiastisk över den här boken! (...) så mycket oväntad kunskap om jord." Titti Schultz i Go'kväll

Liselotte Roll född 1973, är journalist, krönikör och författare. Hon har även en bakgrund som marinarkeolog och har alltid varit intresserad av natur, odling och djur. Hennes senaste böcker Höns som hobby (2019) och Odla för insekter (2020) har hyllats av såväl press som hemmaodlare.

Genre:
Trädgård
Format:
Bok
EAN:
9789150963519
Publisher:
HarperCollins Nordic
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789150963519
Läromedel:
0
Storlek:
271
Författare:
Liselotte Roll

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Se även

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.