Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Djurhus A

Till kassan

Se även

Djurhus A

(0)
Skriv en recension

Bok

Lise-Lott Alsenius, Louise Cederlöf

230 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    4-11 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Deckare, thrillers, spänning och skräck
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Lise-Lott Alsenius, Louise Cederlöf

Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört.

Samtidigt kämpar den prisbelönta journalisten Rebecca Russo med att hitta mening i tillvaron. Hon får i uppdrag att skriva en artikelserie om djurförsök men när hon ska möta forskningschefen Carl Adam Bastin för en intervju är han spårlöst borta. Dagen efter får hon ett mejl från en okänd avsändare med en film på den kidnappade mannen. Det ska snart följas av flera.

Rebecca börjar göra en egen utredning kring forskningschefens försvinnande och kryper in under huden på både forskarvärld och djurskyddsorganisationer. För varje dag visar filmerna en alltmer nedbruten Bastin och polisen springer i cirklar. Kommer forskningschefen att överleva?


Författarna till Djurhus A har lång erfarenhet av arbete i olika djurskyddsorganisationer. Lise-Lott Alsenius är journalist och jurist. Hon har suttit sju år i en djurförsöksetisk nämnd och är idag suppleant i Centrala djurförsöksetiska nämnden. Louise Cederlöf är journalist med inriktning på medicin, hälsa och djurskydd. I sin debutroman Djurhus A hämtar de djurförsök från verkligheten och bjuder på en inblick i forskar- och djurrättsvärlden. 

"Djurhus A är en fruktansvärt grym och mardrömslik skildring. En läsupplevelse som ger ett uppvaknande för myndighetspersoner, och alla vi andra."
Publiceras i BTJ-häftet nr 22, 2020. Lektör Inger Ulfstedt-Fjellsson

Genre:
Deckare, thrillers, spänning och skräck
Format:
Bok
EAN:
9789188981073
Publisher:
Stellar Förlag
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789188981073
Läromedel:
0
Storlek:
341
Författare:
Lise-Lott Alsenius
Louise Cederlöf

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Om du misstänker att ett pris felaktigt har ändrats innan eller under Black friday-kampanjen får du gärna vara vår Prishjälte och rapportera detta till oss här.
Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.