Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson

(Häftad)

Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson
Tipsa en vän
148 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  7-12 arbetsdagar

Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

Totalbetyg 4,1 / 5
Leveranstid 3,9 / 5
Emballeringskvalitet 4,3 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
"Plötsligt slår det honom att fönstren inte immat igen som de brukar när hon hänger tvätt inomhus om vintern. Det luktar surt och är förunderligt tyst i huset.'Var håller ungarna hus?' frågar han men får inget svar.När Artur öppnar dörren till kammaren får han syn på den stora, runda kopparkitteln som står någon meter från tröskeln. Den är till hälften fylld av vatten, resten har runnit ut över golvet. Vattnet i den stora pannan är uppblandat med spyor."Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror. Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, har tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: SAGA EGMONT Kategori: Sanna berättelser, Allmän skönlitteratur
Beräknad leveranstid: 7-12 arbetsdagar Bandtyp: Häftad
ISBN: 9788726109306 Antal sidor: 194
Språk: Svenska
Titel: Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson Författare: Maria Bouroncle
Releasedatum: 2018-11-07 Upplaga:
Serie:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 5 Genomsnittsbetyg: 4,4
60%
20%
20%
0%
0%

"Det kom för mig i en hast" är en bok som är svår att lägga från sig. Händelsen är fruktansvärt tragisk och ofattbar men Maria Bouroncle lyckas ändå få oss att förstå bakgrunden. Att hon dessutom vävt ihop berättelsen med hur Ingeborg behandlades inom fångvården efter morden och senare på Resta gör det till en bladvändare. Och Ingeborgs brev till Artur är gripande.

Nu har jag läst färdigt din väldigt gripande bok och jag är imponerad. Väldigt bra skrivet och jag kände en klump i halsen flera gånger under läsandet. Speciellt när man tänker på hennes längtan efter sin kära man utan att förstå att han inte ville ha med henne att göra. Det var lite svårt att hänga med i de olika tidshoppen i början men efter ett tag vande jag mig. Ligger på en klippa på Madeira och skall ta ett bad i Atlanten.
Gott nytt år och tack för en bra lässtund😊

"Det kom för mig i en hast" är den sanna berättelsen om den unga kvinnan Ingeborg, som blev Barnamörderskan Ingeborg. Hennes sorgliga liv är ett levnadsöde som berör mig starkt – ett levnadsöde utöver det vanliga.

Tillbakablickar i Ingeborgs barndom och livet tillsammans med mannen, den välbärgade bonden Artur, växlar med berättelsen om, hur hennes liv efter morden gestaltade sig i dåtidens kriminalvård, fångvård och så kallade psykvård. Ramberättelsen är Ingeborgs hjärtskärande brev hem till Artur. Mannen som hon älskar, mannen som hon ber om förlåtelse för sina gärningar, mannen som hon tigger om svarsbrev och besök.

Maria Bouroncle har gjort ett imponerande bakgrundsarbete till berättelsen. Hon har behandlar språket väl och texten är mycket lättläst. En bok man inte vill lägga ifrån sig förrän efter sista sidan.

Jag som nästan aldrig läser böcker plöjde igenom denna på två dagar. Tung, gripande, ledsam och mycket intressant! Jättebra!!
Så glad att jag kom över denna bok som dessutom har lokal anknytning!

Inledningen är lysande. Den sätter tonen för hela berättelsen och sedan vill man inte sluta läsa! Språket är imponerande genomarbetat och trovärdigt för att vara en debut. Man behöver absolut inte vara intresserad av släktforskning för att ha behållning av boken utan den kan läsas som en historisk roman om hur det gick för kvinnor som begick det mest fruktansvärda brott som en kvinna kan begå.En klar trea och ett författskap som det ska bli spännande att följa!

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 110 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 86 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 66 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 45 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »