Handbok i Klinisk Psykiatrisk Diagnostik

(Övrig)

Handbok i Klinisk Psykiatrisk Diagnostik
Tipsa en vän
249 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

För att kunna genomföra en träffsäker psykiatrisk diagnostik krävs bra metoder för informationsinsamling och analys. I boken Klinisk Psykiatrisk Diagnostik presenteras en informationsinsamling i sex steg: 1. Aktuella problem. Den aktuella symtombilden och eventuella utlösande faktorer kartläggs. Diagnoser kopplade till yttre stressorer kan identifieras. 2. Förlopp. I det andra steget kartläggs det långsiktiga förloppet sedan symtomdebuten. Olika typer av förlopp och symtombilder tyder på olika diagnoser. 3. Utveckling. I det tredje steget kartläggs individens tidiga utveckling för att undersöka om någon utvecklingsrelaterad diagnos kan ligga till grund förpatientens problematik. 4. Personlighet. I det fjärde steget kartläggs patientens personlighet. Personlighetssyndrom kan ge symtom som liknar de flesta andra diagnoser. 5. Screening. I det femte steget kompletteras intervjun med screeningfrågor för sådana diagnoser som ofta döljs på grund av att patienten skäms för sina besvär eller för att det är plågsamt att berätta om dem. 6. Psykiskt status. Under intervjun med patienten ska intervjuaren observera patientens utseende, motorik och beteende vilket kan ge ytterligare vägledning till diagnosen. Efter kapitlen om de sex stegen i informationsinsamlingen följer ett kapitel om hur informationen kan analyseras för att komma fram till en välunderbyggd diagnos. I bokens avslutande kapitel beskrivs hur komplicerade diagnostiska situationer kan hanteras. Boken riktar sig till personal i allmänmedicin och specialiserad psykiatri. Den kan användas vid grund- och vidareutbildning för läkare, psykologer och annan vårdpersonal. Bokens tydliga och lättförståeliga beskrivningar av den diagnostiska processen kan också intressera en bredare publik. Författaren Mats Adler är specialist i psykiatri och allmänmedicin. Han har sedan 2002 varit verksam vid Psykiatri Sydväst vid Huddinge sjukhus, bland annat vid den Affektiva mottagningen och klinikens utredningsenhet. Som forskare vid Karolinska Institutet disputerade 2011 han med en avhandling om mätmetoder i psykiatrin. Han är en ofta anlitad föreläsare och utbildare för läkarstuderande, allmänläkare, specialister i psykiatri, psykologer och annan vårdpersonal.
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Psykiatriutveckling Sverige AB Kategori: Medicin, Psykologi
Beräknad leveranstid: 3-7 arbetsdagar Bandtyp: Övrig
ISBN: 9789151934181 Antal sidor: 147
Språk: Svenska
Titel: Handbok i Klinisk Psykiatrisk Diagnostik Författare: Mats Adler
Releasedatum: 2019-12-02 Upplaga:
Serie:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 144 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 103 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 74 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 49 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »