Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Fyrtio dagar utan skugga

Till kassan

Se även

Fyrtio dagar utan skugga

(0)
Skriv en recension

Bok

Olivier Truc

55 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    4-9 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Deckare, thrillers, spänning och skräck
  • Bok
  • Pocket
  • Swedish
  • Olivier Truc
Kautokeino, Lappland. Polarnatt och iskallt. Snart ska solen stiga igen, efter fyrtio dagars mörker. En flera hundra år gammal trumma har nyligen återlämnats till ett museum och det sägs att trummans kraft kan hjälpa nåjder - samernas schamaner att kommunicera med de döda. Under mörkrets sista timmar stjäls trumman.

Kort därefter hittas en renägare mördad med öronen avskurna. Klemet och Nina på norska Renpolisen tror att det finns en koppling mellan stölden och mordet.

Det står snart klart att inte alla vill att deras efterforskningar ska lyckas. Och de möter kyla och motstånd från både natur och människor innan de kan ta upp jakten på en mördare.

Olivier Truc är fransk journalist bosatt i Stockholm. Hans kritikerrosade debutroman Fyrtio dagar utan skugga utkom 2012 i Frankrike, den är hittills såld till ett femtontal länder och har tilldelats flera litterära priser.

"Truc har en imponerande känsla och respekt för tundran och folket som lever där. Romanen är mycket, mycket bra Gillar du deckare så gillar du den här romanen. Har du tröttnar på krimi, och kanske tror att genren inte kan förnyas, tag ändå och läs 'Fyrtio dagar utan skugga'."
Gefle Dagblad

" en bra actionhistoria i samma stil som 'Da Vinci-koden' och Michael Mortimers böcker "
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Kriminalintrigen kretsar kring en stulen schamantrumma och en mördad same. Med allvarlig men inte tung ton berättar Truc om ett liv i glappet mellan nytt och gammalt och förljuget och sant. Och hur människor påverkas av att ha ett kolonialt ok hängande över sig."
Östgöta Correspondenten

"Truc berättar trovärdigt om ett liv i glappet mellan nytt och gammalt, norskt och samiskt, förljuget och sant - och om hur ett kolonialt ok ständigt tynger samernas vardag."
BTJ
Genre:
Deckare, thrillers, spänning och skräck
Format:
Bok
EAN:
9789175790886
Publisher:
Pocketförlaget
Bindning:
Pocket
Språk:
Swedish
ISBN:
9789175790886
Läromedel:
0
Serie:
Klemet och Nina
Storlek:
447
Författare:
Olivier Truc

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Om du misstänker att ett pris felaktigt har ändrats innan eller under Black friday-kampanjen får du gärna vara vår Prishjälte och rapportera detta till oss här.
Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.