Tillbaka till toppen
Black Friday

Se alla deals

Pappas flicka på hästgården

1 / 1

Pappas flicka på hästgården

Marie-Anne Knutas, Sophie Jahn

75 kr
Den ökända hästgården var hennes hem. Den dömde mannen - hennes pappa. Övergreppen doldes för Sophie och de andra barnen. Men ändå finns hans ondska överallt. Familjen var pappans gisslan, och varje dag var en rasande dans med döden. Hela livet va
  • Sanna berättelser
  • Bok
  • Pocket
  • Svenska
  • Marie-Anne Knutas, Sophie Jahn
Läs mer

Den ökända hästgården var hennes hem. Den dömde mannen - hennes pappa.

Övergreppen doldes för Sophie och de andra barnen. Men ändå finns hans ondska överallt. Familjen var pappans gisslan, och varje dag var en rasande dans med döden. Hela livet var en lögn. Äntligen kan Sophie berätta sin historia.  

Sophie Jahn växte upp i en idyll. Eneby hästgård, vackert belägen på Ekerö, var en till synes fantastisk ridanläggning där Sophies karismatiske far bedrev ridskola för ungdomar och försäljning av ponnyer. Gården hade omkring åttio hästar, ändlösa beteshagar och vitmålade staket och sysselsatte många flickor med drömmar om en karriär inom ridsporten.

Men bakom den idylliska fasaden dolde sig våld, hot och systematiska övergrepp. Verksamheten styrdes med järnhand av pappan, vars nyckfulla och våldsamma beteende gjorde tillvaron otrygg för hästtjejerna som bodde och arbetade på gården såväl som för hans egen familj.  

Pappas flicka på hästgården är Sophie Jahns egen berättelse om uppväxten i sin fars våld och om kampen för gården, familjen, djuren - och för sin egen överlevnad.  

SOPHIE JAHN är artist och entreprenör. Under sin uppväxt på den numera ökända hästgården på Ekerö utanför Stockholm var målet tydligt: att bli en av Sveriges bästa hoppryttare. Men en stor del av hennes vardag gick ut på att överleva och räkna ner tills att hon kunde lämna det som hon kallade för sitt fängelse. Pappas flicka på hästgården är Sophie Jahns debutbok.

"Man blir tagen av att någon har haft en sån uppväxt. Att det ens ska kunna få gå till så. Trots att den är väldigt tragisk och grå så har den ändå ett ljus"
Systrarna boktokiga

Upptäck mer inom Böcker
Genre Sanna berättelser
Format Bok
EAN 9789180184434
Publisher Lind & Co
Bindning Pocket
Språk Svenska
ISBN 9789180184434
Läromedel 0
Storlek 154
Författare Marie-Anne Knutas Sophie Jahn
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner