Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

String Pocket

Till kassan

Se även

String Pocket

(0)
Skriv en recension

Bok

Rebecka Tarschys

138 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    6-14 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Historia
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Rebecka Tarschys
I den här boken berättas historien om Sveriges kanske mest kända möbel någonsin - Stringhyllan - från dess födelse på sent 40-tal fram till idag då den närmast betraktas som en designikon.
Det hela började våren 1949 då Bonniers Folkbibliotek utlyste en tävling om en folkbokhylla. Nisse Strinnings förslag, som med hans egna ord kom till då han befann sig "i ett mycket hemligt litet rum, där man gärna vill vara ensam och filosofera", vann första pris. Snart var succén ett faktum, till en början i Sverige och ganska snart i övriga Skandinavien, Europa och över hela världen.

Förutom berättelsen om Stringhyllans tillkomst och fortsatta utveckling avslöjas här alla de strider och konflikter om patent och upphovsrätt som följde. Och här porträtteras Nisse Strinning och hustrun Kajsa; hon var egentligen den konstnärligare av de två, men trädde tillbaka inför makens idéflöde. Dessutom ges här gott om exempel på de många övriga möbler som har Nisse Strinning som upphovsman, samt på andra, konkurrerande märken.

Boken är rikligt illustrerad, både med unika foton från paret Strinnings privata samling och nytagna färgbilder.
Genre:
Historia
Format:
Bok
EAN:
9789186047146
Publisher:
Roos Tegner
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789186047146
Läromedel:
0
Storlek:
206
Författare:
Rebecka Tarschys

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Om du misstänker att ett pris felaktigt har ändrats innan eller under Black friday-kampanjen får du gärna vara vår Prishjälte och rapportera detta till oss här.
Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.