Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Lärande, skola, bildning

Till kassan

Se även

Lärande, skola, bildning

(0)
Skriv en recension

Bok

Caroline Liberg, Roger Säljö, Ulf P. Lundgren

558 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    1-2 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Pedagogik
  • Bok
  • Övrig
  • Swedish
  • Caroline Liberg, Roger Säljö, Ulf P. Lundgren

Lärande skola bildning är en grundbok som belyser skolans historia och framväxt i ett internationellt perspektiv, och som även ger en god inblick i det som idag utgör vårt svenska skolsystem.

Här finns bland annat kapitel om utbildningens/skolans framväxt i ett historiskt perspektiv, läroplansteori och didaktik, den lärande människan, skoljuridik, kunskapsbedömning i svenskt och internationellt perspektiv, utbildningspolitik, mångkulturalitet, social segregation och genusfrågor.

I denna femte utgåva av vår klassiker har tillkommit ett nyskrivet kapitel om skoljuridik och kapitlen om utbildningssociologi, mångkulturalitet, genus och framtidens skola är reviderade. Vi har även tagit hänsyn till den explosiva utveckling som sker inom digitala medier och det hälsotänk som numera finns även i skollagen: dessa aspekter är nu integrerade i ett flertal kapitel.

Lärande skola bildning är indelad i fem sektioner:
Skolan formas och blir till
Lärande och undervisning
Utbildning och den kulturella reproduktionen
Utvärdering, bedömning och resultat
Politisk styrning och skolans ledning

I denna bläddringsbara folder kan du läsa mer om Lärande, skola, bildning och antologins betydelse för lärarutbildningen. Du kan även läsa en kort intervju med redaktörerna för boken, där de delar med sig av sin syn på framtiden. Vill du hellre skriva ut foldern hittar du en utskrivbar version här: Lärande, skola, bildning_folder.pdf

Arbetet har utförts under redaktion av Ulf P. Lundgren, professor emeritus i pedagogik vid Uppsala universitet, Roger Säljö, professor i pedagogik och pedagogisk psykologi vid Göteborgs universitet och Caroline Liberg, professor emerita i utbildningsvetenskap vid Uppsala universitet. Övriga författare är verksamma inom lärarutbildningen och närliggande forskningsområden.

Genre:
Pedagogik
Format:
Bok
EAN:
9789127827974
Publisher:
Natur Kultur Akademisk
Bindning:
Övrig
Språk:
Swedish
ISBN:
9789127827974
Läromedel:
0
Storlek:
815
Författare:
Caroline Liberg
Roger Säljö
Ulf P. Lundgren

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>