Sigrid sover på soffan

(Kartonnage)

Sigrid sover på soffan
Tipsa en vän
203 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  3-8 arbetsdagar

Frakt: fr. 0 kr

Säljs av Adlibris 4,2 / 5 med 18700 betyg.

Totalbetyg 4,2 / 5
Leveranstid 4,1 / 5
Emballeringskvalitet 4,4 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

»Sigrid ligger under sängen för nu är han arg igen, han är jättearg den här gången. De svarta strumporna går med uppretade steg runt henne. Arghanden slingrar sig likt en vass kobra in under sängen i sin jakt på hennes rädda kroppsdelar. Sigrid blundar hårt och tänker på fyllisarna som bara är springsteg bort. Hon längtar efter dem. Hon tänker på sin egen fyllis, på hans stora mage som alltid kommer först in genom dörren och sen kommer själva han. Det ser roligt ut. Hon blundar bort livet bakom hårt sammanpressade ögonlock.«
»Sigrid ringer sin make när hon kommer hem från jobbet. En annan röst svarar. Den stenhårda råbandsknopen drar ihop sig. Rösten berättar var Olof är. Att han är samman med någon som tar betalt för att suga av honom. Hennes Olof. Hennes vackre man. En spillra av deras äktenskap. Nästan allt det ärvda finporslinet går plötsligt sönder. Nästan hela själen skrumpnar likt ett ihoptorkat äppelskrutt sönder och knäcks. En arbetsdag av återhållen gråt spottas ut och landar i golvspringorna. Efter timmar, dagar eller sekunder av en helvetesevighet dör hon på köksgolvet med skorna på. Hon – den andra kvinnan. Burkar och flaskor – hans älskarinnor. Sigrid älskar honom bortom sans och vett.«
»Sigrid är sju år och hon och Lillis tar pendeln till bögringen, de ska bara säga till Lillis mamma innan de hoppar i sina nya träskor, de som mamman köpte åt dem i Sollentuna Centrum en gång när det var rea där. Mamman är besatt av reor och shopping. Sigrid tänker att mamman handlar sig glad. Lillis mamma heter Lian och pissar hårt i slasken och hon handlar sig aldrig glad, för hon har inga pengar, för hon handlar hellre fina ölburkar för socialbidraget. Pisset stänker på kaffekoppar, fasttorkad mat och tomma burkar som låter ihåligt, som regnet på plåttaket på skolans cykelskjul. Den kväljande lukten studsar mellan väggarna och fastnar i kökets tapeter. Det doftar fylla och trygghet och Sigrid känner lyckan som tar bort allt som inte ska vara på hennes insida.«
»Olof har ringt. Efter många dygn av nattliga evighetspromenader på parkettgolvet är hans stämma äntligen i hennes öra. Ångesten kvider genom luren och vidare in i hennes hörselgång. Det dunkar av känslor i halsen, bröstet och underlivet. Hon ska jävlarimig slå ihjäl honom. Hon ska bara rädda honom först. Hon åker in till stan och hämtar honom. Hon kör för fort. Kör om för snävt. Blir tutad på. Hon ser inte vägen ordentligt för i ögonen finns inga vindrutetorkare. Hon är så helvetesjävlaförbannat arg på honom. Han sitter ihopkrupen på en parkbänk. Hon vet hur han mår. Hans ångest är vedervärdig. Hans lukt också. Han har antagligen inte duschat eller borstat tänderna på alla de här dygnen. Hon tänder inte på honom när han är uteliggaräcklig. Hon hatar honom intensivt, mitt i kärleken. ’Jag älskar dig’, snorar hon ut i bilens tystnad medan som hon svänger upp framför honom. Han sover med huvudet mot bröstkorgen – armarna hänger slappt, munnen är halvöppen. Bredvid honom står en skrynklig plastpåse.«

Sigrid sover på soffan är två berättelser som är en enda berättelse – Sigrids.
Den lilla Sigrid är sju år gammal och flyr från det fysiska och psykiska våldet hemma till bästisen Lillis i huset intill, där alla alltid är fulla men glada och varma och där ingen slår.
Den stora Sigrid är gift med en alkoholiserad äldre man och medberoende. För att inte bli galen och gå sönder tröstar hon sig med andra män och biter ihop. Tills makens missbruk börjar gå ut över de gemensamma barnen.
Sigrid sover på soffan handlar om vår tids stora folksjukdom – alkoholism. En miljon svenskar lider av sjukdomen, var och en omgiven av minst 4–5 anhöriga som måste förhålla sig till problematiken utan att få den hjälp som missbrukaren får. De medberoende får ingen hjälp utan måste hjälpa sig själva. Trots att deras historia bara kan sluta på två sätt: Antingen lämnar de eller så dör de.
Sigrids historia är med andra ord långt ifrån unik. Men relativt få överlevare orkar ens berätta om vad de varit med om, och verkligen inte med hennes utlämnande, brutalt ärliga och suggestiva språk. Sigrid lyckades lämna. Nu hoppas hon kunna använda sina erfarenheter för att hjälpa andra drabbade och visa dem att det går att försonas och förlåta – om inte med missbrukaren så i alla fall med sig själv.Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: RW Produktion Kategori: Memoarer & Biografier, Allmän skönlitteratur
Beräknad leveranstid: 3-8 arbetsdagar Bandtyp: Kartonnage
ISBN: 9789198328073 Antal sidor: 364
Språk: Svenska
Titel: Sigrid sover på soffan Författare: Sigrid Klang
Releasedatum: 2017-11-10 Upplaga:
Serie:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Operatör
Vilken operatör du vill beställa, tex Tele2.

Typ av abonnemnag
Nytt abonnemang - Om du vill ha ett nytt telefonnummer.
Portering - Byta operatör och behålla ditt nuvarande telefonnummer. Ditt nuvarande abonnemang får inte ha bindningstid kvar.
Förlängning - Bind om ditt abonnemang inom samma operatör och behålla ditt telefonnummer. Det får vara maximalt tre månader kvar av din bindningstid.
Konvertering - Gör om ditt kontantkort till ett abonnemang inom samma operatör.

Abonnemangsform
Den abonnemangsform du vill ha. Se här intill för aktuell prisinformation.

Bindningstid
Hur länge du vill binda ditt abonnemang. Tänk på att du inte kommer kunna säga upp avtalet förrän bindningstiden löpt ut.

Förhöjd månadskostnad
Hur mycket du vill ha i månadskostnad utöver ordinarie abonnemangsavgift. Tex om ditt abonnemang kostar 49kr/månad och du förhöjer med 100kr/mån kommer din totala månadsavgift att bli 149kr/mån.

 

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 128 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 95 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 71 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 47 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »