Tillbaka till toppen
Stilla nätter : dikter

1 / 1

Stilla nätter : dikter

Till Lindemann

227 kr
232 kr
Till Lindemann är för de flesta känd som sångare (och textförfattare) i Rammstein. Mindre känd är han för att under tjugo år ha skrivit lyrik dikter, varav några få har blivit låtar, men de allra flesta lever sitt eget liv. Nästan förbigående klinga
  • Litteraturvetenskap
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Till Lindemann
Läs mer

Till Lindemann är för de flesta känd som sångare (och textförfattare) i Rammstein. Mindre känd är han för att under tjugo år ha skrivit lyrik dikter, varav några få har blivit låtar, men de allra flesta lever sitt eget liv. Nästan förbigående klingar de högst häpnadsväckande, dock rytmiska och musikalisk noggranna texterna, i vilka ett djupsinnigt, retligt, sårbart lyrisk Jag träder in i en intim tvåspråkighet med läsaren. Därunder ljuder dikterna som Alexander Gorkow skriver i det tyska förordet som om de i kalla nätter har ristats ut ur isen , men också i sådan vemod, längtan och känslosinne.

Denna utgåva har liksom den tyska, utgiven av Alexander Gorkow som 2012 vann det tyska Journalistpriset för sitt reportage om Rammsteins USA-turné i Süddeutschen Zeitung, en rad svartvita illustrationer av konstnären Matthias Matthies.

Upptäck mer inom Böcker
Genre Litteraturvetenskap
Format Bok
EAN 9789186567910
Publisher Vertigo Förlag
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789186567910
Läromedel 0
Storlek 141
Författare Till Lindemann
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner