Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Bokens väg till läsaren och biblioteken

Till kassan

Se även

Bokens väg till läsaren och biblioteken

(0)
Skriv en recension

Bok

Sune Axelsson

192 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    5-12 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Litteraturvetenskap
  • Bok
  • Storpocket
  • Swedish
  • Sune Axelsson
Denna bok vänder sig till läsare som vill veta mer om dagens bokmarknad och biblioteksväsende. Hit hör också journalister, politiker med inflytande över den fortsatta utvecklingen samt anställda på biblioteken och studerande i olika medieprogram.Först ges en historisk summering av bokmarknadens och bibliotekens framväxt. Därefter redovisas dagens mediemarknad, biblioteksväsende och genom vilka distributionskanaler böckerna når ut till läsarna och biblioteken. Bokmarknadens koncentration mot ett fåtal aktörer berörs. Bibliotekens urvalsprocess vid medieinköp diskuteras och hur upphandlingen går till.Den allt mer kommersialiserade bokmarknaden har inneburit ökad satsning på kändisförfattare, populärlitteratur och bästsäljare, vilket eroderar de stora förlagens kvalitetsstatus. Samtidigt har bokmarknaden demokratiserats genom den digitala tekniken, som gör det möjligt för envar att ge ut böcker. Nätbokhandeln pressar den traditionella, och på förlagen funderar man över hur hoten från e-boken och ökad egenutgivning bör bemötas.Avslutningsvis berörs bokmarknadens utveckling och förändring i ett litteratursociologiskt perspektiv.Sune Axelsson är forskare och förläggare på Akfeo Förlag. Han är också författare till tre diktsamlingar och en essäbok.
Genre:
Litteraturvetenskap
Format:
Bok
EAN:
9789197796583
Publisher:
Akfeo förlag
Bindning:
Storpocket
Språk:
Swedish
ISBN:
9789197796583
Läromedel:
0
Författare:
Sune Axelsson

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Om du misstänker att ett pris felaktigt har ändrats innan eller under Black friday-kampanjen får du gärna vara vår Prishjälte och rapportera detta till oss här.
Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.