Tillbaka till toppen
Zack

1 / 1

Zack

Markus Lutteman, Mons Kallentoft

(1 recension)
69 kr
ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIER Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar. Tjugosjuårige Zack har gjort k
  • Deckare, thrillers, spänning och skräck
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Markus Lutteman, Mons Kallentoft
Läs mer
ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIER

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

Zack är den första actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.

Herkulesserien är en ny romanserie, fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd, vilket sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld.

I Zack har Mons Kallentoft fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berättelsen , en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmåga att gestalta komplexa karaktärer.

Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.

Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg (2011). Tillsammans har böckerna sålt i mer än 300 000 exemplar. Markus bor i Örebro.
Genre Deckare, thrillers, spänning och skräck
Format Bok
EAN 9789175470986
Publisher Bookmark Förlag
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789175470986
Läromedel 0
Serie Zackserien
Storlek 423
Författare Markus Lutteman Mons Kallentoft
A

Anonym

För 8 år sedan

Tempot i Mons Kallentofts nya bok Zack är högt. Kapitlen är korta och språket kraftfullt. Zack är poliskillen som går på kokain på nätterna och sköter polisjobbet på dagarna. Storyn i korthet är att flera thailändskor har blivit mördade och Zack och hans poliskompisar kopplas in på fallet. Privat rör sig Zack mellan olika tjejer och lite uteklubbar. Personligen har jag svårt att se hur Kallentoft & Lutteman ska kunna skriva uppåt tio delar om den här killen. Det hjälper inte att man som läsare får följa med i hans grubblerier kring sin egen mammas död och hans hetsiga funderingar. Det känns som att något saknas. Men i stort var boken helt okej och också ganska spännande. Jag gillade det höga tempot och relationen som skildrades mellan Zack och Abdula, jag gillade att Deniz var med i boken, hennes karaktär kändes lite ny och det var roligt att tjej fick var tuff och cool, lesbisk och häftig utan att några fåniga fördomar målades upp.