Ett sötare blod

(E-bok)

Ett sötare blod
Tipsa en vän
169 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Att GI-kost och LCHF påverkar vikten är välkänt; massor av böcker, recept och tidningsartiklar finns skrivet om det, men att hålla sig till GI och LCHF har fler fördelar än så.

Ett sötare blod berättar om hur maten vi äter kan leda till olika krämpor och sjukdomar - och tvärtom: hur maten kan hjälpa oss att bli friskare.

Den här boken ska få människor att se vidden av de kostråd vi under lång tid fått, direktiv som har utformats med två saker i fokus: fetma och hjärt- och kärlsjukdom. Budskapet har varit enkelt: mindre fett i kosten sparar på kalorierna och sänker det onda kolesterolet som proppar igen blodkärlen. Målet: en friskare befolkning. 

Kostråden har fått oss att äta mindre fett och mer kolhydrater. Men vi har blivit fetare och mer pillerberoende, och sjukdomar som cancer, benskörhet, diabetes, magproblem och ont i kroppen har ökat.

I Ett sötare blod lyfts kvällstidningsråden till en vetenskaplig nivå av en skribent med kunskap och översikt. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av kostens betydelse för individens hälsa.

Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Natur & Kultur Kategori: Matlagning, mat och dryck
ISBN: 9789127134409 Mediatyp: EPUB
Titel: Ett sötare blod Författare: Ann Fernholm
Språk: Svenska
Releasedatum: 2012-11-12 Serie: -
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 1
0%
0%
0%
0%
100%

Ett sötare blod, af Ann Fernholm handlar mycket om socker, men ännu mer om LCHF. Boken är en lovsång till dieten LCHF. Ann har rätt i många frågeställningar men lägger samtidigt ner mycket möda på att anpassa underlaget så att LCHF alltid är svaret till allt. Ann gör ingen skillnad mellan långsamma kolhydrater och snabba. Hade inte den här boken varit en nästan religiös hyllning till LCHF hade den varit bra. Alla andra metoder att dra ner på socker och vitt mjöl kommer bort i boken och alternativen till LCHF får inget utrymme. De hälsoproblem som tidigare forskning har visat på vad gäller dieter med mycket fett berörs inte på ett övertygande sätt. Problemen med benskörhet som kan uppstå på en kost med mycket animaliskt protein tas inte upp alls.

Mina vänner med diabetes får helt andra kostråd av landstingen än de som Ann beskriver i sin bok. De går kurser i landstingets regi som verkar vara mycket bra och enligt de senaste forskningsrönen.

Om vi ska frälsa världen från onda kostråd ska vi också kanske ta ett lite större grepp: om hela världen ska äta LCHF räcker inte maten till alla. Enligt en uppgift jag har hittat äter köttboskapen i forna Amazonas foder som skulle räcka till att föda nästan nio miljarder människor, foder som inte ger diabetes, benskörhet etcetera. Det går att äta vegansk LCHF på ett sätt så att maten räcker till alla, men den blir då så tråkig att jag tvivlar på att någon vill äta den kosten en längre tid. För mig ska en kost vara hälsosam, miljövänlig, rättvis och livslång. Jag ser fram emot en bok om LCHF som uppfyller de kriterierna.

Jag håller med författaren i allt Ann skriver om socker, men jag skulle gärna se en mer agnostisk inställning till alternativen, eller en titel som var mer i stil med: "Ett sötare blod - hur du äter hälsosammare med LCHF". Som den säljs nu känner jag mig lite lurad.

Operatör
Vilken operatör du vill beställa, tex Tele2.

Typ av abonnemnag
Nytt abonnemang - Om du vill ha ett nytt telefonnummer.
Portering - Byta operatör och behålla ditt nuvarande telefonnummer. Ditt nuvarande abonnemang får inte ha bindningstid kvar.
Förlängning - Bind om ditt abonnemang inom samma operatör och behålla ditt telefonnummer. Det får vara maximalt tre månader kvar av din bindningstid.
Konvertering - Gör om ditt kontantkort till ett abonnemang inom samma operatör.

Abonnemangsform
Den abonnemangsform du vill ha. Se här intill för aktuell prisinformation.

Bindningstid
Hur länge du vill binda ditt abonnemang. Tänk på att du inte kommer kunna säga upp avtalet förrän bindningstiden löpt ut.

Förhöjd månadskostnad
Hur mycket du vill ha i månadskostnad utöver ordinarie abonnemangsavgift. Tex om ditt abonnemang kostar 49kr/månad och du förhöjer med 100kr/mån kommer din totala månadsavgift att bli 149kr/mån.

 

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 117 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 90 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 68 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 46 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »