Tillbaka till toppen
Black Friday

Se alla deals

Burn After Reading
Burn After Reading

1 / 2

Burn After Reading

(6 recensioner)
Ingår i kampanjen: 3 för 199 kr
79 kr
Osbourne Cox är en CIA-agent som kämpar för att hålla näsan ovanför ytan. Han kommer ingenstans vare sig när det gäller jobb eller äktenskap och dessutom har han problem med spriten. Harry Pfarrer jobbar på finansdepartementet och är mer än lovligt
  • Komedi, Thriller
  • DVD
  • 2008
  • Svenskt omslag
Läs mer

Osbourne Cox är en CIA-agent som kämpar för att hålla näsan ovanför ytan. Han kommer ingenstans vare sig när det gäller jobb eller äktenskap och dessutom har han problem med spriten. Harry Pfarrer jobbar på finansdepartementet och är mer än lovligt fåfäng. Sin fritid ägnar han bland annat åt internetdejting bakom ryggen på sin fru, att konstruera sexleksaker i källaren och dessutom har han ett förhållande med Osbourne Cox missnöjda hustru.

När Osbourne får sparken bestämmer han sig för att skriva sina memoarer, även om han faktiskt inte har något alls att berätta om. Men ett utkast råkar hamna på villovägar och Harry Pfarrers andra älskarinna, vid sidan om Osbournes hustru, och hennes kollega är övertygade om att de lagt vantarna på superhemlig information och tror att de kan utöva utpressning för att tjäna pengar på det de vet.

Kärlek och affärer trasslar ihop sig och till sist vet ingen vem som kan lita på vem och frågan som alla till sist ställer sig är: hur smarta är de egentligen hos CIA?

Format Dolby Digital 5.1
Ljud Engelska
Undertexter Finska Svenska
Genre Komedi Thriller
Format DVD
Orginaltitel Burn After Reading
Regissör Ethan Coen Joel Coen
Inspelningsår 2008
Skådespelare Bill Massof Brad Pitt David Huddleston David Rasche Devin Rumer Eric Richardson Frances McDormand George Clooney J.K. Simmons John Malkovich Lenny Venito Logan Kulick Matt Walton Richard Jenkins Tilda Swinton Tim Miller
Filmformat Widescreen (1.85:1)
Längd 91
Region 2 (Europa)
Åldersgräns Yli 16
Utgåva Svenskt omslag
EAN 7391771322272
A

Anonym

För 12 år sedan

Det här Coenbröderna i högform. Underfundigt, pillemariskt, överraskande. Inga asgarv, men småputtrigt hela tiden. Full av sköna karaktärer – fåfänge Clooney, den iskalla barnläkaren, Cox chef... Suveräna skådespelarinsatser överlag. Aldrig har någon spelat korkad så trovärdigt som Brad Pitt gör här! Efter tio minuter undrar man "vad f-n handlar detta om egentligen", men man är fast i ett järngrepp av nyfikenhet. Snyggt foto, bra driv, inga döda punkter. I klass med "The Big Lebowski" och "Fargo".

A

Anonym

För 13 år sedan

Jag tycker detta är en kanonfilm. Sköna karaktärer och bra vändningar i handlingen. Köp den!

A

Anonym

För 13 år sedan

Ännu en mycket underhållande film av Bröderna Coen.

A

Anonym

För 13 år sedan

Brad Pitt var den enda roliga i hela filmen

A

Anonym

För 13 år sedan

Ännu en smarrig film utav bröderna Coen. En mix utav thriller och svart komedi tillsammans med George Clooney som paranoid, sexleksakstillverkande galning som jobbar på Finansdepartementet, John Malkovich som avdankad, alkoholiserad CIA-agent och Brad Pitt som excentrisk gyminstruktör = underhållning på hög nivå. Gillar du "Fargo", "The Big Lebowski" eller "Oh Brother, Where Art Thou?" rekommenderas denna film varmt!