Den stora deckarboxen (7 disc)

DVD - Svenskt omslag

Den stora deckarboxen (7 disc)
Tipsa en vän
399 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  från 1 arbetsdag

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

Med de sju filmerna i ”Den stora deckarboxen” kan du se hur det Svenska deckarundret började. Steig Trenters ”Det kom en gäst …”, Vic Sunessons ”I dimma dold”, Folke Mellvigs ”Brott i paradiset”, Kerstin Ekmans ”Tärningen är kastad” samt Dagmar Langes ”När mörkret faller” och ”Ljuvlig är sommarnatten” lade alla grunden för en svensk tradition av kriminalberättelser – det som så småningom blev känt som ‘det svenska deckarundret’.

”Nattmara” är en mordhistoria, skriven direkt för filmen av Per Wahlöö, som ”har scener och sekvenser så rysansvärda och tekniskt skickliga att man tänker på Hitchcock och Clouzot” (Stockholms-Tidningen). Den har dessutom varit omöjlig att se efter premiären 1965.

Så släck alla lampor, följ med oss in i mörkret och kom ihåg att mördaren finnas alltid mitt ibland oss.

Det kom en gäst … (1947)
Stieg Trenter skrev denna deckare direkt för filmen, om ett mord på en gammal herrgård under julhelgen. Av Arne Mattsson med Sture Lagerwall, Naima Wifstrand och Karl-Arne Holmsten.

I dimma dold (1953)
Vic Suneson författad deckare i rikemansmiljö. I detta fall är det kvinnan som är rik och mannen planerar ett mord. Av Lars-Eric Kjellgren med Eva Henning, Sonja Wigert och Dagmar Ebbesen.

Brott i Paradiset (1959)
Deckare signerad Folke Mellvig om den unga Eva som vill bli kriminalreporter och lärs upp av sin kollega Adam. Av Lars-Eric Kjellgren med Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand och Karl-Arne Holmsten.

Tärningen är kastad (1960)
Underfundig whodunit av Kerstin Ekman i tv-miljö. Jerk Domare jobbar med att författa en tv-deckare, som låter sig inspirera till ett verkligt mord. Av Rolf Husberg med Åke Falck, Anita Björk och Sven Lindberg.

När mörkret faller (1960)
Dagmar Lange författad thriller där julefriden på en prästgård bryts av ett mord, som förväntas lösas av detektiv Christer Wijk. Av Arne Mattsson med Nils Asther, Karl-Arne Holmsten och Birgitta Pettersson.

Ljuvlig är sommarnatten (1961)
Ytterligare en Dagmar Lange. Förberedelserna av ett bröllop stannar upp då bruden hittas mördad. Detektiv Christer Wijk tar sig an fallet. Av Arne Mattsson med Karl-Arne Holmsten, Per Oscarsson och Folke Sundquist.

Nattmara (1965)
En modedirektris utsätts för mordförsök, men ingen i hennes omgivning tror henne. Thrillerdeckare med originalmanus av Per Wahlöö. Av Arne Mattsson med Ulla Jacobsson, Gunnar Hellström och Sven Lindberg.

Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Ljud: Dolby Digital 2.0 Bild: 4:3 (1.33:1)
Språk: Svenska Längd (min): 673
Text: Svenska Beräknad leveranstid: från 1 arbetsdag
Kategori: Box, Svensk, Crime Releasedatum: 2016-05-02
Originaltitel: Den stora deckarboxen Region: 2 (Europa)
Regissör: Åldersgräns:
Inspelningsår: 1947-1965
Skådespelare: Extramaterial:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 5 Genomsnittsbetyg: 4,2
40%
40%
20%
0%
0%

Äntligen hederliga gamla deckare....hoppas att det kan bli flera.
Deckarfantasten

"Den stora deckarboxen. " Roligt att se "gamla" svenska skådespelare och bortglömda filmer. Nostalgi väl värda att se.

Äntligen har kolossen SF fått ändan ur vagnen och låter Studio S ge ut filmer ur deras digra arkiv! Jag vet inte hur länge jag väntat på gamla svartvita deckare som Det kom en gäst... (manus av Stieg Trenter), När mörket faller och Ljuvlig är sommarnatten (manus av Maria Lang, byggda på hennes böcker om Christer Wijk) - nu har vi plötsligt de och ytterligare fyra filmer samlade i en och samma box! Starkaste kortet är något otippat aldrig tv-visade Nattmara, byggd på ett manus av Per Wahlöö tillsammans med regissören Arne Mattsson, som regisserat inte mindre än fyra av boxens sju filmer.

Nu är allt inte frid och fröjd - både Ljuvlig är sommarnatten och Brott i paradiset är beskurna från originalformatet 1.66:1 till 1.33:1 - det gamla tv-formatet - trots att det i den annars informativa bookleten står att bildformatet är 1.66:1. Mycket dåligt och inte likt Studio S. Dessutom är alla filmer formaterade som anamorfisk 16:9 / 1.78:1 trots att själva bilden på samtliga är 4:3 / 1.33:1, vilket innebär att endast 540 av de 720 horisontella pixlarna används - resten slösas bort på svarta sidokanter. Obegripligt hur man kan missbruka dvd-formatet så, något Studio S dessvärre inte är ensamma om.

Dessa missöden till trots så kan jag inget annat än att rekommendera denna box, kanske särskilt så här till jul då flera av filmerna utspelar sig kring denna tid. Visst, det är inga mästerverk vi bjuds på men heller inga bottennapp (även om I dimma dold och När mörkret faller inte är långt ifrån). All heder åt Studio S för att de fortsätter att tillgängliggöra det svenska filmarvet.

På vägen till det verkligt stora svenska deckarundret kommer "Den stora deckarboxen".
Stieg Trenter besöker en herrgård i sitt manus men tappar inte sin berättarteknik. Åke Falck som Jerk Domare är minnesvärd samtidigt som den filmen ger en spark åt kulturgeschäft. Med mera, med mera. Studio S plockar i den filmiska underhållningshistorien av olika genrer. Har man ett nyfiket perspektiv blir det fullt brukbart.

Okey, en förutsättning är att man är redan frälst. För oss som går igång på gamla svartvita svenska filmer, i synnerhet med deckartema, är boxen en högtidsstund.
För andra: Glöm den, klicka vidare.

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 194 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 128 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 87 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 54 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »