Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till kampanjen

  • 45

    %

Den stora Edvard Persson-boxen 2
Den stora Edvard Persson-boxen 2

1 / 2

Den stora Edvard Persson-boxen 2

(2 recensioner)
219 kr

-45%

399 kr
I uppföljaren till den första boxsuccén packar den fryntlige skåningen Edvard Persson väskorna för att resa till den kungliga huvudstaden. I fem klassiska komedier, inspelade från Värmdö till Gamla Stan, gör Edvard upp med tafatta stockholmare på et
  • Komedi, Box, Svensk
  • DVD
  • Svenskt omslag
Läs mer

I uppföljaren till den första boxsuccén packar den fryntlige skåningen Edvard Persson väskorna för att resa till den kungliga huvudstaden. I fem klassiska komedier, inspelade från Värmdö till Gamla Stan, gör Edvard upp med tafatta stockholmare på ett sätt som fick applåder från både publik och kritiker. Inte minst ”Lördagskvällar”, som vid sidan av ”Pensionat Paradiset” och ”Söderkåkar” klassas som en av de största pilsnerfilmerna. Men självklart är en Edvard Persson-box inte komplett utan ett skånskt praktverk. Så här bjuder vi även på en av Edvards allra mest kända filmer… äventyrssuccén ”Snapphanar”!

Lördagskvällar (1933)
Edvard Persson och Gideon Wahlberg är två ölgubbar som under en blöt kväll snubblar in på nattklubb, vilket givetvis leder till äktenskapliga gräl. Av Schamyl Bauman med Dagmar Ebbesen, Ejvor Kjellström och Ruth Weijden.

Flickorna från Gamla Sta’n (1934)
Edvard Persson som målarmästare i en komedi om hederliga hantverkare och unga flickor med kärleksbekymmer. Av Schamyl Bauman med Gideon Wahlberg, Karin Ekelund och Birgit Rosengren.

Kvinnorna kring Larsson (1934)
En hunsad skomakare på Djurgården tröttnar på sin systers stränga regemente och anställer en hushållerska för att reda upp. Av Schamyl Bauman med Katie Rolfsen, Birgit Rosengren och Sture Lagerwall.

Blyge Anton (1940)
En omtyckt men sjukligt blyg kassör på ett skeppsmäklarkontor blir en räddande ängel när personalen hotas med uppsägning. Av Emil A Pehrsson med Ingrid Luterkort, Britta Brunius och Karl-Arne Holmsten.

Soliga Solberg (1941)
Av en slump hör en rik skeppsmäklare körsångaren Solberg sjunga och blir så förtrollad att han erbjuder honom ett lån så att han kan öppna ett kafé. Av Emil A Pehrsson med Märta Arbin och Anna-Greta Krigström.

Snapphanar (1941)
Bonden Grimme-Jens vill inget annat än att leva i lugn och ro, men när snapphanestriderna bryter ut under 1670-talet och hans son tas till fånga tvingas även han att ta till vapen. Av Åke Ohberg med Edvard Persson, George Fant och Åke Ohberg.

Ljud Svenska
Genre Komedi Box Svensk
Format DVD
Orginaltitel Den stora Edvard Persson-boxen 2
Region 2 (Europa)
Utgåva Svenskt omslag
EAN 7350036729486
L

Lotta

För 6 månader sedan

Inte så bra som dom två tidigare boxar, sen är inte alla textade. Dåligt med tanke på att vissa äldre bara kan läsa och inte höra. Tummen ner

A

Anonym

För ett år sedan

Alla EP filmer förtjänar finnas tillgängligt på DVD/Blu-ray. Emellertid finns där bättre ännu ej släppta filmer än några av de i denna box. Flickorna från gamla stan kunde man tex ha sparat till senare. Vilket ej alls innebär jag inte är glad över ha även denna film säkrad. Snapphanar är en riktigt trevlig film. Dessutom en av väldigt få svenska äventyrs filmer som har blivit utgiven. Samtliga filmer här har i mitt tycke bra bild o ljud. Nu väntar jag på box 3 och box 4 vilka jag hoppas inte dröjer för länge.

Ja, Jag rekommenderar den här produkten.