Julfilmer

Julfilmer - Information

Filmerna som fixar julstämningen

Har du inte fått igång julstämningen ordentligt där hemma så finns det många bra julfilmer som snart råder bot på din inre Grinch. Vi har ett stort utbud av både nya och klassiska julfilmer, från nya animerade barnfilmer till romantiska klassiker.  

Inte minst själva julafton bjuder på många filmer, och såklart Kalle Anka och hans vänner. Men vem orkar nöja sig med det? Ska det börja dofta jul i hemmet kan det vara just en riktig julrullle som krävs för att få fart på den där varma och härliga stämningen, som faktiskt inte infinner sig någon annan gång på året. Julen handlar mycket om att umgås med familj och vänner, men desto större anledning kan det finnas att bara få smita iväg och drömma sig bort till en amerikansk jul-klassiker i New York.

 

Från gamla klassiker till modern julromantik

Julfilmer må vara en kategori i sig, men inom julfilmsgenren finns en mängd olika kategorier som gör att det går att skapa julstämning för alla typer och smaker. Vissa gillar att dyka in i den där riktigt överdådiga amerikanska julstämningen, medan andra föredrar svenska julfilmer.

Om du gillar spänning och äventyr finns många thrillers och actionfilmer som utspelar sig under julen. För att inte tala om alla odödliga drama-klassiker och komedier. Troligen finns minst ett dussin filmer inom alla filmgenres med någon typ av julinslag som sätter glitter på den långa väntan fram till dopparedagen.

Man tröttnar aldrig på något man bara gör en gång om året, tvärtom, det skapar en betingning i alla visuella intryck och får dig att kastas in i härlig julstämning som varar ända fram till påska. Vårt tips är enkelt - med många härliga julfilmer är julen räddad, för många år framöverl.