Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Leif GW Trilogi (4 disc)

(1)
Skriv en recension

DVD

Leif GW Trilogi (4 disc)
Leif GW Trilogi (4 disc)
149 kr
Frakt från 29 kr
  • Beräknad leveranstid Snabb leverans
    5-15 arbetsdagar
    Frakt från 29 kr
  • Säljs och skickas av CDON

Bevaka produktens pris

  • Thriller, Box, Svensk, Crime
  • DVD
  • Nordiskt omslag
Denna box innehåller den framgångsrika TV-trilogin om mordutredaren Lars Martin Johansson, efter Leif GW Perssons romaner. De två första serierna bygger på den prisbelönta romantrilogin Välfärdsstatens fall. I Den döende detektiven är Lars Martin nybliven pensionär, ett liv han inte är helt tillfreds med. Samtidigt som han försöker finna meningen med livet, bestämmer han sig för att lösa en gammal mordgåta. I huvudrollen som Lars Martin Johansson ser vi Rolf Lassgård.

En pilgrims död: Chefen för rikskriminalpolisen Lars Martin Johansson (Rolf Lassgård), LMJ, är frustrerad över att Palmemordet inte blev löst. Kunde han förhindrat mordet om han handlat annorlunda på den tiden? Han får en möjlighet att skapa en parallell utredning till den ordinarie Palmeutredningen och tillsätter en ny grupp, med strategiskt utvalda personer, som han har en känsla av kan hjälpa honom att se utredningen i ett nytt ljus. Den första att rekryteras är Jeanette Eriksson (Helena af Sandeberg) som arbetat 25 år inom polisen och är kanske den medarbetare LMJ hyser mest respekt för. Flera av personerna kan sitta inne med kunskap kring mordet som de själva kanske inte ens känner till, eller själva kan koppla ihop. Någon bör ha sett eller hört något och just detta något är kanske en av nycklarna till mordet?

Den fjärde mannen: 1975 ockuperas västtyska ambassaden i Stockholm av tyska terrorister. Attacken slår inte bara mot ambassaden utan även mot Sveriges stolthet som en fredlig nation. Säkerhetspolisen anser i efterhand att terroristerna måste haft hjälp av folk i Sverige, men det kan inte bevisas. 1989 mördas en man i sin lägenhet i centrala Stockholm. Det är en lägre tjänsteman som verkar ha levt ett oansenligt liv utan familj eller nära vänner. Den homofobe poliskommissarien Evert Bäckström får hand om utredningen och avskriver fallet som ett "bögmord". Här och nu så utnämns Martin Johansson, LMJ, till ny chef för Säkerhetspolisen. Hans första uppgift blir att ta en ny titt på ambassaddramat från 1975. Två nya namn har nyligen lagts in i mappen, varav det ena är offret från Bäckströms olösta mord från 1989. LMJ sätter ihop en utredningsgrupp vars diskreta undersökning, pusselbit för pusselbit, leder in i maktens korridorer. 

Den döende detektiven: Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kan se runt hörn. Numera är han nybliven pensionär och lever ett annat liv som han inte är helt tillfreds med. En sommardag faller Johansson ihop. När han tre dygn senare kvicknar till liv ligger han på intensiven på Karolinska sjukhuset drabbad av en blodpropp i hjärnan. Samtidigt som han rehabiliteras griper Johanssons gamla liv tag i honom på nytt. Hans läkare berättar en hemsk historia om ett trettio år gammalt ouppklarat mord på Yasmine, en nioårig flicka. Samtidigt som Johansson försöker återuppfinna meningen med livet, bestämmer han sig för att lösa den gamla mordgåtan.

Format:
Dolby Digital 5.1
Ljud:
Svenska
Undertexter:
Danska
Svenska
Finska
Norska
Finska
Norska
Svenska
Danska
Genre:
Thriller
Box
Svensk
Crime
Format:
DVD
Orginaltitel:
En pilgrims död / Den fjärde mannen / Den döende detektiven
Skådespelare:
Alexej Manvelov
Helena Af Sandeberg
Henrik Norlén
Jonas Karlsson
Rolf Lassgård
Filmformat:
Widescreen (2.35:1)
Längd:
658
Region:
2 (Europa)
Åldersgräns:
15 år
Utgåva:
Nordiskt omslag
EAN:
7333018013179

5.0

Baserat på  1 recensioner

Visa fler recensioner (-4)

Se även

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.