Köp Orange is the New Black på Blu-ray & DVD

Orange is the New Black - Säsong 5

Orange Is The New Black - Säsong 3 & 4

Orange Is The New Black - Information

Serien tar sin början med att huvudpersonen Piper Chapman – en vacker och framgångsrik kvinna i trettioårsåldern – precis ska avtjäna ett fängelsestraff för ett brott hon begick för femton år sedan. Hon har sedan dess lämnat brottets bana bakom sig och lever ett tillbakadraget liv i New York. Brottet hon begick var att agera pengakurir åt hennes knarklangande, numera före detta, flickvän. I fängelset återförenas Piper med sin ex (som visar sig vara den som angav Piper) och vi får följa hur deras relation utvecklas.

Serien är baserad på boken Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison av Piper Kerman. En bok som hon skrev om sina egna upplevelser som fånge i ett fängelse för kvinnor. Anledningen till att hon fängslades var att hon som 24-åring, för att hjälpa hennes flickvän, hade smugglat knarkpengar genom tullen. Straffet dröjde dock tills hon var 33 år gammal.

Boken speglar tillvaron för kvinnor i det amerikanska fängelsesystemet på ett ytterst välskrivet och trovärdigt sätt. Piper Kerman arbetar nu som manusrådgivare till serien och som kommunikationsstrateg för ideella organisationer. ”Orange Is the New Black – mitt år i ett kvinnofängelse” kom ut på svenska i mars 2014.

Orange Is the New Black är en originalserie för Netflix och började sändas 2013. Den har från starten fått ett stort följe av fans och blivit prisad på galor världen över. Bland annat vann den tre Emmys för första säsongen.