Köp Vikings på Blu-ray & DVD

Vikings VikingsSerien berättar historien om Ragnar Lothbrok, tidens största hjälte, hans vikingabröder och familj, och hur han blir kung över vikingahärarna.

Vikings - Säsong 5: Vol 2

Vikings - Information

I serien är Ragnar Lothbrok en orädd och självständig krigare som enligt legenden är en direkt ättling till Oden. Vi får följa hur han slits mellan kopplingen till de gamla gudarna och den nya kristendomen som sprids över Europa samt hur Ragnar söker sig västerut för att hitta nya jaktmarker. Vikings är till största delen inspelad på Irland och den har inspirerats av verkliga berättelser om Ragnar Lodbrok, en ökänd viking som på 800-talet plågade både England och Frankrike under sina plundringståg.

Manusförfattarna har tagit sig en del friheter med den nordiska historien och har i istället valt att fokusera på att bygga upp trovärdiga karaktärer och miljöer som ska fungera i ett modernt tv-drama. Med övertygande actionsekvenser och ett episkt historieberättande har Vikings snabbt kommit att bli en ny publikfavorit.

Svenskt i Vikings
För oss i Sverige är Vikings av extra stort intresse, dels för att den behandlar en stor och viktig del av vår gemensamma historia och dels för att vi har svenskar som framgångsrikt har arbetat med och i produktionen. Först och främst Gustaf Skarsgård som gör en hyllad insats som vikingen Floke och även Johan Renck som regisserade tre avsnitt i den första säsongen.

Serien har redan efter två säsonger hunnit nomineras till över 16 priser världen över och man har vunnit sex stycken. Säsong 3 är på väg och det första avsnittet väntas visas under våren 2015 på amerikanska History Channel.