Vänner: Complete Box - Säsong 1-10 ( 20 disc) (Blu-ray)

Blu-ray - Nordiskt omslag

Vänner: Complete Box - Säsong 1-10 ( 20 disc) (Blu-ray)
Tipsa en vän
499 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Frakt: 29 kr

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
Nu är de moderna Manhattanborna Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler och Ross tillbaka i en ny snygg box som innehåller alla 236 originalavsnitten, nu helt remasterade från 35 mm negativ till strålande HD-widescreenbild med 5.1-ljud. Med en minnesbok över alla avsnitt och över fyra timmar med nytt bonusmaterial så får du ännu fler roliga och trevliga stunder med dina favoritvänner!
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Ljud: Dolby Digital 5.1 Bild: Widescreen (1.78:1)
Språk: Engelska Längd (min): 4939
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar
Kategori: Komedi, TV-serie, Box, Megaboxar Releasedatum: 2013-10-09
Originaltitel: Friends: Complete Box - Season 1-10 Region: 2 (Europa)
Regissör: Åldersgräns: 15 år
Inspelningsår: 2013
Skådespelare: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt Leblanc, Matthew Perry, David Schwimmer Extramaterial:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 9 Genomsnittsbetyg: 4,4
67%
11%
22%
0%
0%

+ Bra kvalité på video. Mycket "grain".
+ 5.1 ljud
+ Skivorna startar snabbt, menyerna är lätt navigerade
+ Bra bonus material så som bloopers, dokumentärer, audio commentaries
- Inte lossless ljud. Endast AC3 640kbps.
- Undertexterna är vita och tunna vilket kan i bland vara svårt att se mot en ljusare bakgrund
- Ej de förlängda episoderna som var på DVD

Mycket bra bild o ljudkvalité dock så laggade bild samt ljud på vissa punkter. Dock inget allvarligt.

Klockren serie till ett klockrent pris!

En jättebra och prisvärd box för alla som gillar Vänner. Måste dock dela med mig av lite klagomål/åsikter om det är någon annan Vännerälskare som funderar på att köpa denna box och inte bestämt sig än. Man ska veta att det är några enstaka gånger (Ungefär 4-6 gånger) på några sekunder som skådespelarna inte är i fokus, något som syns ganska väl i HD. Tror dock ej detta har något med själva utgåvan att göra utan snarare ett produktionsmisstag. Kanske kan det bero på vad Dennis här under skriver, att bilden blivit inzoomad och därför förlorat lite kvalitét eller att man inte ställt in skärpan rätt när man spelade in. Bildkvalitén är i övrigt bra och för att ha ett sådant misstag ungefär 5-6 gånger är det värt det med tanke på att det är 236 avsnitt totalt.

Själva boxen kommer i ett förhållandevis ganska tunt pappershölje med två stora plastbehållare som rymmer säsong 1-5 och säsong 6-10 i vardera, samt med en booklet som fungerar som en Episode guide. Tar inte mycket plats alls, även om jag kan tycka att pappershöljet verkar lite svagt.

Har inte kollat på allt bonusmaterial än eftersom det inte var för den anledningen jag köpte boxen, men av det jag har sett så finns det mycket för den som är inresserad, dokumentärer, behind the scenes, musikvideor, intervjuer, kommentatorspår på speciella avsnitt osv. Lyckades även hitta någon förlängd versionen av avsnittet då Joey gör sönder Chandlers stol som bonusmaterial men jag vet inte om det finns några andra förlängda avsnitt gömda på skivorna. Värt att notera är att det förlängda avsnittet var i 4:3 format och inte i Widescreen/HD.

Helt enkelt, för ett Vännerfan så finns det mycket som bjuds på. Avsnitten ser strålande ut i HD och förutom det Engelska ljudspråket finns även andra språk som Franska, Spanska osv, vilket inte framgår på informationen här på CDON. Det står här på CDON att det är 4 timmars extramaterial men jag skulle gissa på att det är mer än så eftersom några av de dokumentärer jag sett varit på cirka 30 minuter och då jag har ju inte sett alla än heller.

Jag betygsätter nu boxen och inte själva serien som alla andra här har gjort. Det största problemet med den här boxen, i jämförelse med DVD utgåvorna som släppts genom åren, är att Bluray avsnitten inte är de förlängda avsnitten som vi har vant oss med från DVD utgåvan. Istället då har vi här vad som visades på TV genom åren där Warner bros. (Produktions bolaget) var tvungen att tänka på hur långa avsnitten får vara (reklam paus etc). Så bluray boxens avsnitt är allt mellan 1-3 min kortare än de avsnitten vi har i DVD boxarna.

Bildkvalitén är för övrigt superb de Warner har gått tillbaka till 35mm originalen som Vänner filmades in på och därigenom inte behöver kapa någon sida av bilden för att få 16:9 fortsatte när de konverterar upp det till HD. Serien sändes i det så kallade 4:3 formatet (nästan fyrkantigt). Därför kan man nu se mer av scenen i de första säsongerna än vad vi tidigare kunnat.

Det finns några undantag dock där bilden tyvärr har "kapats". Då regissören spelade in serien i 4:3 formatet så kunde det ibland stå skådespelare, scenarbetare eller rekvisita bredvid kamera och som inte syns i 4:3. Men när de sedan "öppnade upp" bilden för 16:9 (widescreen) formatet så ser man plötsligt dessa "fel" på skärmen. Av den anledningen så har de istället för att visa dessa fel valt att zooma in bilden istället för att visa den scenen i antingen 4:3 eller ta med "felet" i scenen. Därigenom så ser man inte allt som händer på skärmen och detta skadar upplevelsen.

Som tur är så har jag bara hittat det här problemet i 3-4 scener på totalt 236 avsnitt. Så över lag är det inga problem och något man får ta om man vill se denna underbara serie i superba högupplösta 1080p.

Ska även nämnas att de första säsongerna har väldigt kornig bild. Av vad jag läst på nätet så kommer man inte ifrån detta på gamla filmer om man inte antingen lägger ner väldigt mycket pengar på restaureringen (vilket man inte kan förvänta sig på en serie då det är många timmar vi pratar om och varje sekund innehåller 24 eller 30 bilder som ska behandlas), eller att man använder sig av enkel brus reducering vilket ofta leder till oskarp bild och en hemskare upplevelse än att ha detta "brus"/"prickar" närvarande.

Det kan vara ovant till en början att se detta (bruset) på bild om man inte sett en gammal serie eller film i HD tidigare då nyare filmer och serier inte har dessa artefakter (pga bättre, digital, utrustning som kameror) och många tro att det är fel med bilden. Detta är något man får stå ut med när det kommer till äldre tv och film material.

Över lag är det en acceptabel Box och jag skulle köpa den så länge den ligger under 1000-lappen. Och för dagens super pris på 300 kr så skulle jag köpa 2 ;)

Jo, har läst att det inte är någon ide att hålla efter andan när det kommer till de förlängda ver i HD då Warner aldrig sparade DVD bearbetningen (redigeringen) på 35mm så det skulle bli ofantligt mycket dyrare och tidskonsumerande för dem att återskapa detta så jag tror inte vi kommer att få se dessa ver i HD på många många år, om någonsin... Så spar din DVD Box även om du investerar i denna HD Box :)

En av de bästa serierna som någonsin gjorts, och i blueray! Woop!!

Världens bästa serie i HD!

Mycket bra bild och ljud. Serien har åldrats väl och man känner verkligen med karaktärerna.

En helt underbar komediserie över 10 år. Vänner-boxen kan man återvända till gång på gång.
Blu-ray utgåvan ger en helt ny dimension av ljud och bild. Jag rekommenderar den varmt!

Operatör
Vilken operatör du vill beställa, tex Tele2.

Typ av abonnemnag
Nytt abonnemang - Om du vill ha ett nytt telefonnummer.
Portering - Byta operatör och behålla ditt nuvarande telefonnummer. Ditt nuvarande abonnemang får inte ha bindningstid kvar.
Förlängning - Bind om ditt abonnemang inom samma operatör och behålla ditt telefonnummer. Det får vara maximalt tre månader kvar av din bindningstid.
Konvertering - Gör om ditt kontantkort till ett abonnemang inom samma operatör.

Abonnemangsform
Den abonnemangsform du vill ha. Se här intill för aktuell prisinformation.

Bindningstid
Hur länge du vill binda ditt abonnemang. Tänk på att du inte kommer kunna säga upp avtalet förrän bindningstiden löpt ut.

Förhöjd månadskostnad
Hur mycket du vill ha i månadskostnad utöver ordinarie abonnemangsavgift. Tex om ditt abonnemang kostar 49kr/månad och du förhöjer med 100kr/mån kommer din totala månadsavgift att bli 149kr/mån.

 

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 227 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 145 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 95 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 58 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »