Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

BECKOLJA stor bulk från Wilma Naturprodukter, beckolja för hästar

-5%
BECKOLJA stor bulk från Wilma Naturprodukter, beckolja för hästar
BECKOLJA stor bulk från Wilma Naturprodukter, beckolja för hästar
379 kr
Rekommenderat pris: 400 kr
  • Lagerstatus: Finns i lager
    Beräknad leveranstid Snabb leverans
    1-7 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Friluftsbutiken

Bevaka produktens pris

BECKOLJA från Wilma Naturprodukter glasflaska (Finns även i 25 ml vaxburk samt 25 ml flaska från oss.)

Volym: 250 ml


Wilma Naturprodukter är ett litet familjeföretag i södra Lappland som sedan början av 80-talet sysslat med insamling, förädling och tillverkning av ett antal naturnära produkter. De har sitt säte i mitt i Wilhelmina och fokuserar på ren kvalité,  Inget konserverat, inga kemikalier, utan bara rent norrländskt guld.  

Storbulk på 250 ml koncentrerad beckolja säljs framförallt då det har blivit allt mer populärt som insektsskydd för hästar etc. Kan spädas rejält och ha god effekt.

Beckolja  är en norrländsk, klassisk och enastående naturprodukt som bland annat används mot mygg och de eländiga knotten! Läs nedan om hur det fungerar nedan!

Många som tillbringat en sommar i Lappland känner till Beckolja. Den härliga doften av beckolja och en kopp nykokt kaffe en sommarnatt är det första man tänker på. Beckolja är en helt naturlig produkt som Wilma naturprodukter AB  framställer från vår sin egen dalbrända furustubbtjära. Den har en mycket angenäm och aromatisk doft av skog och vildmark. 

Vi vet av egen erfarenhet att detta naturmedel fungerar fantastisk bra även när "mildare" myggmedel (inga varumärken nämnda, men läs sådana som finns i handeln över lag) inte tycks stoppa insekterna!

Innehåll:

Beckolja i vaxform eller flytande form är kort och gott trätjära befriad från sot, tjärbeck och vattenlösliga ämnen. Ett gammeldags välbeprövat universalmedel i Nordkalotten som mestadels användes till att skydda sig mot mygg och knott, men som har använts till allt ifrån att bota jikt, ryggskott, magsmärtor och  brännskador. Det är idag mycket populärt för  att locka vildsvin vid jakten.

Så fungerar detta mott mygg och knott:   

Myggor och knott hittar sitt byte genom att först aktiveras av lukt, tex mjölksyra eller koldioxid, eller synintrycket av rörelser. När den aktiverats börjar den cirkla omkring i jakten på varma och fuktiga luftströmmar. "Fuktsinnet" sitter i små porer i myggans antenner, och värmen och fukten från ett byte leder den rätt. Ett myggrepellerande medel som beckolja täpper till myggans porer som registrerar fukt, och gör således att myggan missar sitt mål.

Kuriosa:  Det finns 2700 olika myggarter i världen, av dem är det bara ett 40-tal som sticks. Skandinaviska myggmedel biter ej på nordamerikanska mygg. Beckolja har historiskt även andvändts som läkemedel mot allehanda sjukdommar. Beckolja botar dig även om du är av på mitten, "Pikiöljy paranoo vaika olis keskeltä poikki" , lyder ett gammalt ordspråk från Finland.

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Liknande produkter

För tillfället är vår chat stängd. Skicka gärna ett mail istället, så återkommer vi så fort som möjligt. Vi försöker besvara samtliga frågor inom 24 timmar. Kontakta oss .