Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Tyngdtäcken 152x203cm - 7kg, 9kg eller 11kg

-61%
Tyngdtäcken 152x203cm - 7kg, 9kg eller 11kg
Tyngdtäcken 152x203cm - 7kg, 9kg eller 11kg
Tyngdtäcken 152x203cm - 7kg, 9kg eller 11kg
Tyngdtäcken 152x203cm - 7kg, 9kg eller 11kg
Tyngdtäcken 152x203cm - 7kg, 9kg eller 11kg
899 kr
Rekommenderat pris: 2295 kr
  • Lagerstatus: Finns i lager
    Beräknad leveranstid Snabb leverans
    2-5 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av HusOchHemma.se

Bevaka produktens pris


Vad ett tyngdtäcke är, och varför du behöver det.

En produkt som kramas - ett tyngdtäcke kan efterliknas effekten av en helkroppsmassage, som räcker hela natten och resulterar i psykiskt välmående och välbefinnande. Dessutom hjälper det dig att sova bättre.

Detta uppnås genom att vikten av täcket skapar ett lätt och framförallt behaglig sensation, som gör att din kropp frigör hormoner, vilket får dig att må bra.

Tyngdtäcken är så effektiva när det kommer till sömnstörningar, att 17 av 21 landsting i Sverige föreskriver dessa inom vården. Till skillnad mot till exempel medicinska medel mot sömnsvårigheter och insomningssvårigheter så har tyngdtäcken inga bieffekter överhuvudtaget.

Skälet till varför ett tyngdtäcke är så effektivt, är för att det samspelar med kropp och sinne. En slags ergonomisk upplevelse för hjärnan som gör att den bland annat utsöndrar serotonin och oxytocin (hormoner som får dig att känna välbefinnande och lugn) samt minskar stress genom att minska kortisol (stresshormon). Vidare så ökar också melatonin, som är den sista delen i pusslet – hormonen som gör dig sömnig.


Vilken tyngd på täcken ska jag välja?

Oavsett vilken kroppstyp du har så finns det ett täcke lämpat för dig. En rekommendation är att du väljer ett täcke som väger 10% av din totala kroppsvikt, det vill säga om du väger 70 kg skall du välja ett täcka som väger 7 kg. Men man ska inte bortse från att det finns en individuell faktor att väga in, vissa personer föredrar ett tyngre täcke än vad som rekommenderas.
 

Specifikationer:

Textil: 100% Bomull

Mått på täcket oavsett tyngd: 152x203 cm

Stoppning: Polyesterstoppning samt tyngder (glaspärlor)

Tvättråd: Ej kemtvätt, ej blekningsmedel, stryk ej. Maskintvätt, fintvätt.

5.0

Baserat på  1 recensioner

Visa fler recensioner (-4)

Se även

För tillfället är vår chat stängd. Skicka gärna ett mail istället, så återkommer vi så fort som möjligt. Vi försöker besvara samtliga frågor inom 24 timmar. Kontakta oss .