Tillbaka till toppen
Vinterkudde, förhindrar vinteransamlingar, 1,2 x, 1,2 m

1 / 1

Vinterkudde, förhindrar vinteransamlingar, 1,2 x, 1,2 m

(1 recension)
299 kr
VINTERKUDDE Med en vinterkudde under överdraget förhindrar du att regn- och smältvatten, som annars skulle kunna förstöra överdraget, samlas ovanpå poolen. Snö och regnvatten samlas ovanpå överdraget på vintern och det kan förstöra både
Läs mer

VINTERKUDDE

Med en vinterkudde under överdraget förhindrar du att regn- och smältvatten, som annars skulle kunna förstöra överdraget, samlas ovanpå poolen.

Snö och regnvatten samlas ovanpå överdraget på vintern och det kan förstöra både överdraget och poolen. När det är kallt och blött ute är inte poolen det första du tänker på. Det kan därför vara svårt att komma ihåg att ta bort vatten och snö som har samlats när vädrets makter har varit generösa.

Vinterkudden avlastar för det extra tryck som kommer på överdraget.

Genom att placera den uppblåsta vinterkudden under coveret skapas ett flexibelt ”rum” i poolvattnet och på toppen av överdraget, som kompenserar för det extra trycket som annars skulle kunna skada poolväggen, linern och överdraget.

Viktigt! Blås bara upp vinterkudden till 60%-80% för att möjliggöra komprimering.

Kudden kan användas i alla pooler upp till 30.000 liter och placeras i mitten av bassängen. Har du en större pool rekommenderar vi att du använder mer än en kudde. Kudden är tillverkad i ett starkt PVC-material och har solida öglor monterade i varje hörn så att den enkelt kan fästas med snöre.

RELEVANTA TILLBEHÖR

På vintern bör du använda ett låsbart "All-Season överdrag" (t.ex. art.-nr 2108). Kom även ihåg att skydda poolen mot skador orsakade av ett uppbyggt isstryck med hjälp av vinterflytlinor (art.-nr 1613), och montera ett frostskydd i skimmern (art.-nr 1612). Det är också en bra idé att tillsätta ett starkt alghämmande medel till vattnet i poolen, så att poolen har ett bra skydd även under vintern (art.-nr 1790).

OBS, det rekommenderas starkt att du avlägsnar större snömängder på grund av viktbelastningen som detta annars utgör.

A

Anita

För 11 månader sedan

Har nyss lagt ner kuddarna i poolen, ser bra ut och vi får se efter vintern hur det går