Datorskärmar & Bildskärmar

Hos CDON finner du prisvärda skärmar, anpassade för kontor och vanligt hemmabruk. Vi har ett brett utbud av bildskärmar så som små och stora monitorer och kontorsskärmar från bland annat Acer, Asus, BenQ, Neovo, Philips, Dell och AOC. Oavsett vilka krav du ställer på din monitor och vad du använder din dator till, kommer du att hitta prisvärda och kvalitativa bildskärmar hos CDON. » Läs mer i vår guide.

Vi rekommenderar

Toppsäljare

 

Datorskärmar - Så väljer du rätt bildskärm

Datorskärmar har blivit billigare och billigare och idag kan du få en skärm med kvaliteter en vanlig användare bara kunde drömma om för ett antal år sedan. En standardskärm räcker i dag gott och väl för den genomsnittlige datoranvändaren. 

Gamingskärmar 

Om du använder datorn för gaming eller bild- och videoredigering rekommenderas det att du ställer lite högre krav än den vanliga användaren. För den allra bästa spelupplevelsen och ett grymt resultatet i grafiskt arbete vill du ha en snabb datorskärm för gaming med låg responstid och full HD. Responstid för en datorskärm är extra viktigt om du vill ha en bra skärm för spel. En responstid på fem millisekunder är snabbt, och väljer du en monitor med ännu lägre responstid får du en väldigt snabb skärm.

Den bästa datorskärmen?

När det är dags att välja vilken monitor du investerar i är det bra att först tänka på vad du kommer att använda den till, att läsa detaljerna om varje skärm och jämför pris och prestanda. Här nedan har vi sammanställt en lista på några punkter som kan vara bra att ha i åtanke inför ett köp av en budgetskärm respektive en skärm som kostar lite mer.

Bildskärmar för hemmabruk

En standardskärm kostar runt tusenlappen men fungerar alldeles utmärkt för hemmabruk.

Vilken storlek vill du att din skärm ska ha?

I dag blir skärmarna bara större och större men ett standardmått brukar ligga på 24 tum.

Vill du att din skärm ska vara vridbar?

Med en så kallad pivotfunktion kan du vrida skärmen på högkant. I ett vertikalt läge är skärmen optimal om till exempel vill läsa eller skriva längre dokument.

Ska din skärm vara matt eller blank?

Om du väljer en matt skärm reflekterar den mindre solljus än den blanka. Det positiva med en blank skärm är att den ger bättre färgkontraster. 

Skärmar i övre prisklassen

De skärmar som kostar mer är bra på att visa kontraster och färger på ett naturtroget sätt.

Vilken upplösning?

Desto större upplösning du väljer, desto mer kommer att rymmas på din skärm, men det som visas blir samtidigt mindre. Standard i dag ligger på runt 1920x1080 bildpunkter och motsvarar i dag full HD-kvalitet.

Olika paneltyper, vilken passar dig bäst?

Det är sällan den genomsnittlige användaren tänker på paneltyper vid köp av bildskärm men, enkelt förklarat står paneltyp för den teknik som används för att ge bildskärmen dess bildkvalitet. Här är exempel på två olika typer av paneler i bildskärmar som kan vara bra att känna igen; TN är den vanligaste paneltypen i monitorer. Den har bra responstid, är billig, snabb och ljusstark. IPS är ultimat för dig som har stora krav på färgåtergivning och betraktningsvinklar ( hur pass bra bilden förändras när du tittar från sidan). IPS används mestadels av fotografer och grafiker, och är perfekt för bildbehandling.