Högtalare till datorer

Toppsäljare

Bra datorhögtalare är en smart investering för dig som ständigt är på jakt efter en förhöjd musik- spel eller filmupplevelse. Den nya generationens datohögtalare är snygga, smidiga och behöver dessutom inte kosta skjortan. Vi på CDON.COM erbjuder allt från stereohögtalare till kompletta surroundpaket - och till svårslagna priser. Har du svårt att bestämma dig? Läs mer i vår köpguide...

 

Vilka datorhögtalare ska jag välja?

Innan du väljer vilken typ av datorhögtalare du vill köpa är det först och främst bra att tänka igenom hur du vill använda dem, och vad du vill få ut av dem. Om du främst använder din dator till att surfa, skicka epost och kolla på Youtube klipp kan högtalare i de lägre prisklasserna fungera bra, som två-delade system (stereo).

Datorhögtalare för olika ändamål

Om du däremot gamear ofta eller använder din dator för att främst lyssna på musik och streama film, är ett tre eller fem-delat system med en kvalitativ subwoofer ett bra alternativ. Har du till exempel en dator med ett ljudkort som är inställt för 3D-ljud kan ett högtalarsystem med sex separata högtalare vara en bra investering. Börja alltså att fastställ vilka krav du har, och vad du är redo att betala för dina datorhögtalare.

Hur många högtalare behöver jag?

En dator kan ha olika typer av högtalaruppsättningar, dels beroende på hur mycket plats du har men även vilka krav du ställer på ljudet. Här nedan finner du en sammanställning som vi gjort av de vanligaste högtalaruppsättningarna för datorer.

2.0 – stereo

Den allra vanligaste uppsättning av datorhögtalare är så kallade stereohögtalare, 2.0. Själva tvåan indikerar att den här uppsättningen rör sig om en stereosignal. Lägger man till en etta, alltså 2.1 innebär det att båda högtalarna ackompanjeras av en baslåda.

5.1- surroundljud

Femman i 5.1 står för fem högtalare och ettan för en subbashögtalare, så kallad subwoofer. Signalen är ofta uppdelad för 5.1-system, vilket innebär att ljudet är dedikerat till var och en av högtalarna. 5.1 blir helt enkelt ett komplett surroundpaket.