Datorfläkt

En dator som arbetar under hög press blir snabbt varm och riskerar även att bli överhettad. Detta kan leda till att datorn hänger sig eller till ett hårddiskhaveri. Genom att installera en datorfläkt av högsta kvalitet kan du öka prestandan och livslängden på din PC markant. Välj här mellan CPU- Chassi- och grafikkortsfläktar. Läs mer...
 

Vad är en bra datorfläkt?

Här kan du välja mellan ett stort antal datorfläktar av olika modeller och med olika typer av funktioner. Det du bör leta efter i en bra datorfläkt är bra kylning och låg ljudvolym. Ju bättre kylning som fläkten erbjuder, desto bättre kommer din hårddisk att må. Är du intresserad av att se hur dina nuvarande fläktar arbetar i datorn kan du enkelt ladda ner programvara som hjälper dig att göra en analys av fläktarnas status.


Chassifläktar

Chassifläktarna är ofta något svagare och tystare än CPU-fläktarna. De sitter i chassit och ser till att det cirkulerar ny luft inuti chassit och skyddar därmed datorns samtliga komponenter mot överhettning. En chassifläkt räcker dock ofta inte till som ensam kylanordning för att hålla en hårddisk och processor vid bra temperatur. Men kan kombineras med mindre Cpu-fläktar för att få en tyst och kall dator.


CPU-fläktar

Har som huvudfunktion att kyla din hårddisk och processor och förhindra att de överhettar. Välj en tystgående och effektiv CPU-fläkt och se till att den passar din dators specifikationer. Ta reda på vilka kopplingar din dator har innan du väljer datorfläkt!


Grafikkortfläktar

Ibland händer det att fläktarna till ditt grafikkort går sönder och måste bytas ut. Här hittar du nya och effektiva fläktar som gör att ditt grafikkort snurrar på obehindrat.