Intel processor – datorns egen hjärna

Välkommen att ta del av vårt stora utbud av processorer från Intel. Här hittar du allt du behöver för att göra din PC till en riktig kraftstation. Välj mellan en rad olika modeller och storlekar. Läs mer...

Vad är processorn och vad gör den?

Processorn är en av de viktigaste komponenterna i din dator. Kvaliteten på processorn definierar hur snabbt datorn tänker, hur snabbt den sköter beräkningar samt hur bra den är på att hantera stora mängder data. Man kan säga att den typ av processor som du köper definierar sättet som din dator fungerar bäst på.

Intel är en av de främsta tillverkarna av processorer och kontrollerar, tillsammans med konkurrenten AMD, i stort sett hela PC-marknaden. De har gjort sig sitt namn genom att kombinera innovation med pålitlighet och stabilitet.


Välj Intelprocessor efter behov

När det kommer till att välja vilken typ av Intelprocessor som du ska köpa gäller det att du först och främst har definierat vad det är som du vill ha ut av din dator. Ska du endast använda den för ordbehandling och surf kan det kanske räcka med någon av de mindre modellerna medan det krävs en kraftigare processor om du exempelvis tänker använda datorn för spel eller videoredigering.