Externa hårddiskar

I dagens samhälle, när den största delen av vår viktiga information sparas på datorer, är det extra viktigt att göra säkerhetskopior av din hårddisk. Köp en extra extern hårddisk och lägg över dina viktigaste filer så har du dem i säkert förvar om någonting skulle hända med din dator. Läs mer...
 

Våra olika externa hårddiskar

Välj en pålitlig extern hårddisk för säkerhetskopiering av dina enheter eller för säker transport mellan olika datorer. Vi har ett stort antal modeller från några av marknadens ledande tillverkare såsom Seagate, Samsung, Intenso och Toshiba. De finns i många olika storlekar och modeller och med lagringskapacitet från 128 gigabyte upp till 4 terabyte.


Hitta rätt anslutning

När du väljer extern hårddisk är det bra att vara uppmärksam på vilken typ av anslutning den har. Här finner du modeller med USB, Firewire och Thunderbolt samt hårddiskar som har möjlighet att ansluta trådlöst till ditt hemnätverk för smidig överföring av filer. Kontrollera vilken typ av anslutning som din dator har innan du väljer hårddisk.


En eller flera hårddiskar?

Här hittar du modeller som har flera hårddiskar i samma skal. Detta ger en stabilare hantering samt ökar lagringsmöjligheterna. Dessa diskar lämpar sig dock sämre för transport. Se efter i specifikationerna för varje enskild produkt för att hitta den hårddisk som du söker efter.


Trådlös hårddisk

I dagens sladdlösa samhälle blir det allt vanligare med trådlösa hårddiskar. Än så länge kan de inte komma upp i samma överföringshastigheter som de som kopplats in med kabel, men tekniken utvecklas hela tiden och de trådlösa diskar som finns på marknaden idag är av god kvalitet med relativt bra överföringshastigheter.