USB-minne för extern lagring

Här på CDON.COM hittar du ett stort utbud av USB-minnen i olika storlekar, från 4 till 256 GB. Dessutom i en mängd olika utseenden och utföranden. Osäker på vad du ska välja? Vi hjälper dig! Läs mer...

Vad räcker minnet till?

Beroende på vad du ska använda ditt USB-minne till kan det vara bra att veta på ett ungefär hur mycket du får plats med. Tumregeln är att ju högre upplösta dina filmer, bilder eller ljudfiler är - desto mer utrymme tar dem. Allt beror på filernas längd och hur de är komprimerade. Här nedan har vi sammanställt de vanligaste storlekarna och vad de klarar av att lagra;

USB-minne med 4-8 GB (gigabyte) utrymme

OOm du studerar eller arbetar med vanliga textdokument kommer du långt med ett minne på 4 GB. Ett vanligt textdokument, exempelvis i Word, är sällan större än 1 MB.

Det här innebära att ett USB med 4GB har plats för mer än 4000 dokument. Ett minne med 8 GB har plats för ca 2000 bilder.

USB-minne med 16-32 GB (gigabyte) utrymme

Med ett minne på 16 GB finns det gott om plats för exempelvis musik. Med mp3:or i normal kvalité och längd får du plats med ca 2500 låtar på ett minne med 16 GB. Med ett minne på 32 GB får du plats med det dubbla.

USB-minne med 64-256 GB (gigabyte) utrymme

Ett minne i den här storleken motsvarar ungefär en mindre hårddisk. Perfekt för dig som behöver backa upp stora filer eller flytta exempelvis filmer mellan olika enheter. Ett minne med 64 GB rymmer ett 50-tal timslånga filmfiler eller ungefär 15 000 bilder. Med ett minne på 256 GB kan du göra back up på en mindre, modern laptop.


Säkra ditt USB-minne med lösenordsskydd

Ett USB:s lilla format är väldigt praktiskt, men formatet gör också att de är lätta att tappa bort. Kanske innehåller ditt minne känslig information eller så är det helt enkelt bara skönt att veta att obehöriga inte kan se innehållet, om det skulle komma på villovägar. För dig finns en lösning - krypterade USB-minnen med lösenordsskydd.

SanDisk SecureAccess

Alla SanDisk USB flash-minnen har stöd för SanDisk SecureAccess. Om programmet inte redan finns installerat på ditt minne finns det att ladda hem på SanDisks hemsida. SanDisk SecureAccess har stöd för både Windows och OSX och fungerar dessutom utmärkt att flytta mellan de olika operativsystemen.


Är USB-minnet verkligen helt tömt?

Om du har ett minne med exempelvis 8 GB utrymme och det är helt tömt så kommer enheten du kollar det lediga utrymmet på förmodligen att visa en lagringskapacitet på snäppet under 8 GB. Allt är dock i sin ordning. Med största sannolikhet beror det på att USB-minnet i sig kräver en liten del av utrymmet för att fungera.


USB-minne som present med personligt innehåll

I den moderna tidsålder vi lever i kan det finnas flera tillfällen då en digital present är helt perfekt. Ge bort musik, foton från din resa eller kanske bilder från ditt bröllop till gästerna tillsammans med ditt tackkort. Fyll ett USB-minne med ditt personliga innehåll och skapa den perfekta presenten!