ANNONS
Bokrea på CDON.COM

USB minne

USB-minnen

 

Vi har ett stort utbud av USB-minnen i olika storlekar, från 4 till 256 GB. Dessutom i en mängd olika utseenden och utföranden.

Osäker på vad du ska välja? Vi hjälper dig! Läs mer här.

 

Vad räcker minnet till?

Beroende på vad du ska använda ditt usb-minne till kan det vara bra att veta på ett ungefär hur mycket du får plats med. Vi reder ut vad de vanligaste storlekarna på ett ungefär klarar av.


USB-minne med 4-8 GB (gigabyte) utrymme
Om du studerar eller bara arbetar med vanliga textdokument kommer du långt med ett minne på bara 4 GB. Ett vanligt textdokument, exempelvis i Word, är sällan större än 1 MB. Vilket skulle innebära att ett USB med 4GB har plats för mer än 4000 dokument.

 

Ett minne med 8 GB har plats för ca 2000 bilder.

 

USB-minne med 16-32 GB (gigabyte) utrymme

Med ett minne på 16 GB börjar det finnas gott om plats för exempelvis musik. Med mp3:or i normal kvalité och längd får du plats med ca 2500 låtar på ett minne med 16 GB.

 

Med ett minne på 32 GB får du plats med det dubbla.

 

USB-minne med 64-256 GB (gigabyte) utrymme

Med ett minne i denna storlek bär du nästan runt på en mindre hårddisk. Perfekt för dig som behöver backa upp stora filer eller flytta exempelvis filmer mellan olika enheter. 

Ett minne med 64 GB rymmer ett 50-tal timmeslånga filmfiler eller ungefär 15 000 bilder. Med ett minne på 256 GB kan du göra back up på en mindre modern laptop.

 

Tänk på: Ju högre upplösta dina filmer, bilder eller ljudfiler är - desto mer utrymme tar dem. Allt beror på filernas längd och hur de är komprimerade.

 

USB-minne som present med personligt innehåll

I den moderna tidsålder vi lever kan det finnas många tillfällen då en digital present kan vara alldeles perfekt. Oavsett hur modern du är, kan det däremot alltid vara fint att faktiskt få ge bort något fysiskt, något som går att ta på. Fyll ett USB-minne med ditt personliga innehåll och skapa den perfekta presenten!

 

Ett USB-minne kan förstås fyllas med i princip vad som helst. Ge bort musik, foton från din resa eller kanske foton från ditt bröllop till gästerna tillsammans med ditt tackkort.

 

Säkra ditt USB-minne med lösenordsskydd

Ett USB:s lilla format är väldigt praktiskt i de flesta tillfällen, men det gör också att de kan bli lätta att tappa bort. Kanske innehåller ditt minne känslig information eller så är det helt enkelt bara skönt att veta att obehöriga inte kan se innehållet, om det skulle komma på villovägar. För dig finns en lösning - krypterade USB-minnen med lösenordsskydd.

 

Alla SanDisk USB flash-minnen har stöd för SanDisk SecureAccess. Om programmet inte redan finns installerat på ditt minne finns det att ladda hem på SanDisks hemsida.

 

SanDisk SecureAccess har stöd för både Windows och OSX och fungerar dessutom utmärkt att flytta mellan de olika operativsystemen.

 

Är USB-minnet verkligen helt tömt?
Om du har ett minne med exempelvis 8 GB utrymme, och det är helt tömt, kommer enheten du kollar det lediga utrymmet på förmodligen visa en lagringskapacitet på snäppet under 8 GB. Allt är dock i sin ordning. Med största sannolikhet beror det på att USB-minnet i sig kräver en liten del utrymme för att fungera.

ANNONS