Musmatta

Föredrar du en liten, stor, hård eller mjuk musmatta? Dagens musmattor finns i en mängd olika variationer och modeller. Vilken musmatta som passar just dig beror på dina preferenser och användningsmönster, och vi på CDON.COM hjälper dig gärna på rätt väg i ditt val. Läs mer i vår guide här nedan.

Musmattan – ett viktigt datortillbehör

Musmattan är ett underskattat datortillbehör som ofta faller i glömska vid inköp av övrig utrustning. En musmatta kan faktiskt vara avgörande för hur du uppfattar prestandan och känslan av din datormus, och hur väl du till exempel presterar i spel. Vid gaming är en bra musmatta alltså extra viktig. Här kan du läsa mer om vårt utbud av gamingmusmattor.


Att tänka på vid val av musmatta

Att välja musmatta, liksom mus utgår ofta ifrån dina personliga referenser, vad du föredrar eller inte, men för att underlätta inför ditt köp av en ny musmatta har vi sammanställt några grundläggande saker som kan vara bra att ha i åtanke;

  • Hur mycket glid föredrar du? Musmattor i tyg och microfiber är snälla mot glidytorna under din mus men har inte riktigt lika bra glidegenskaper som en hård musmatta av aluminium eller plast.
  • Musmattans yta är också viktig och påverkar musens funktioner. En matta med ruggad yta ökar mussensorns läsresultat medan en musmatta med friktion och glatt yta optimerar musmattans glidegenskaper.
  • Har du mycket plats på ditt skrivbord kan en musmatta i modell större vara ett härligt alternativ. En stor musmatta är bekväm då du får mycket plats att röra din mus på och de är även designade för att ha plats för mer utrustning än bara själva musen.
  • En ergonomisk matta med geléfylld förhöjning är ett mycket bra alternativ som musmatta på till exempel arbetsplatsen. Stödet för handleden hjälper mot skadlig belastning vid upprepad användning av musen.