Köp router online – Hemelektronik – CDON.COM

Köp router online på CDON.COM. Här hittar du bland annat modeller från Asus, Cisco och TP-Link. Bra priser och snabb leverans!

Hos oss hittar du ett brett sortiment av routrar. Innan ett köp är det viktigt att utgå ifrån vilka krav du ställer på din internetuppkoppling. Är du i behov av en router som är byggd för stabil och snabb trafik, anpassad för flera internetanvändare samtidigt? Eller är du på jakt efter den perfekta routern för en mindre lägenhet? Vi på CDON kan erbjuda routrar i flera prisklasser och utföranden. » Läs mer i vår köpguide nedan;

 

Surfar du mycket? 

Alla gillar en riktigt bra internetuppkoppling, men hur mycket är vi egentligen beredda att betala för att kunna surfa snabbt? Den fulländade routern för just dig behöver faktiskt inte kosta skjortan och med en router i de lägre prisklassen kommer du långt. Viktigt är alltså att försöka göra en uppfattning kring hur många enheter som kräver internet och hur många användare som skall ha tillgång till internetuppkopplingen samtidigt.

Har du inte en särskilt stor belastning där hemma finns det anledning att se på alternativen i de lägre prisklasserna.

Varför välja en router i övre prisklassen? 

De routrar som kostar över tusenlappen är egentligen till för de användare som har stora krav på sitt wifi. Det kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha en router med inbyggd nätverksoptimering för gaming. Eller för en stor familj med villa som kräver bra uppkomling med stadig täckning, för flera användare som ska använda nätet. Då behövs en router med grym räckvidd, till exempel i höjdled till en övervåning. De routrar i övre prisklassen klarar alltså av att hantera ett stort antal enheter som används samtidigt utan att uppkoppling blir seg.

Är routern från din operatör den ultimata?

I dag är det vanligt att du får en router medskickad när du tecknar ett bredbandsabonnemang. Ofta är dem av den enklare modellen med ostadigt wifi och inte särskilt många extrafunktioner. Väljer du istället att investera i en egen router kan du stänga av wifi på routern du fick från din bredbandsleverantör och istället använda den som kabelmodem (ett modem som tillåter internetuppkoppling via nätet för kabel-tv).

Den bästa routern? 

Sammanfattningsvis; väljer du en router i den övre prisklassen kan du räkna med god trafikprioritering, så kallad Quality of Service (QoS). Använder du däremot wifi till mer vardagliga saker som mail och surf, med tre till fem enheter uppkopplade, räcker en router i lägre prisklassen gott och väl. Väljer du en router med LAN-portar får du dessutom en säkrare överföring, till exempel vid spel eller strömning. Här nedan har vi gjort en sammanfattning av fördelarna med de båda alternativen;

Router i den lägre prisklassen:

-          De är små och diskreta, tar inte särskilt mycket plats och ”jobbar i det tysta”

-          De är väldigt enkla att sätta upp och erbjuder god säkerhet i mindre hem

-          Har du ett bredbandsabonnemang som är på upp till 100 megabit eller mindre, och bor i lägenhet, med en inte särskilt stor yta att täcka är den billiga routern perfekt.

Router i den högre prisklassen:

-          Om du vill ansluta flera enheter, köra tunga backupper och spela utan att internet krånglar behöver du gå upp några prisklasser.

-          En dyrare router ger dig ett wifi med bättre stabilitet och räckvidd.

-          Routern har mer avancerad teknik, som till exempel Beamforming. En vanlig router sprider signaler åt alla olika håll men med Beamformning kan du rikta routerns antenner – då får du automatiskt bättre hastighet och räckvidd åt det håll där du behöver wifi som mest.