Köp Scanners online – Hemelektronik – CDON.COM

En scanner är användbar för så väl hemmabruk som på arbetsplatsen. Tekniken har gått fort fram och i dag finner du scanners i flera olika prisklasser och utföranden med många bra funktioner. Vi på CDON vill hjälpa dig att hitta den ultimata scannern anpassad för just dina behov. » Läs mer nedan:

 

Vad är det du behöver scanna?

Innan du investerar i en scanner är det bra om du tänker efter vad du ska scanna, och hur ofta du ska göra det. Dagens scanners har goda interfacemöjligheter med USB-portar, så att du snabbt och smidigt kan koppla din scanner till datorn och de allra vanligaste användningsområdena är att scanna foton och dokument, men det finns fler möjligheter än så! Kanske vill du scanna böcker, visitkort, fotofilm från förr eller tidningar? Du bör alltså fundera på hur stora ting du ska scanna, och om du till exempel vill scanna båda sidor av ett dokument, så kallad duplex.

Scanna mycket samtidigt?

Flatbäddscanners är den mest förekommande modellen i dag och är till för A4-format som läggs på en glasskiva för scanning. Om du bara vill scanna en sida i taget går det enkelt och smidigt att öppna flatbäddscannerns lock och lägga pappret på glasskivan. Men om du vet med dig att du ofta behöver scanna dokument som är längre än en till två sidor, är det viktigt att din scanner har en arkmatare. Det gör ditt arbete mycket enklare och effektivare. Det finns även arkmatande scanners som är särskilt anpassade för att kunna hantera lite kraftigare original, som magasin med tjockt papper.

Vilken programvara har scannern?

De flesta scanners är kompatibla med alla typer av scannerrelaterade program, men många scanners har redan en färdiginstallerad programvara som kommer med scannern, som du inte behöver betala extra för. Om du däremot saknar en del funktioner med din scanner kan du investera i en programvara som till exempel kan erbjuda optisk teckenigenkänning (som att läsa av OCR-koder), text- och bildredigering eller förmågan att skapa sökbara PDF-dokument.