Bärbar speldator - Köp din gaming laptop online

Hos oss på CDON hittar du ett brett utbud av bärbara speldatorer för dig som vill kunna spela datorspel men också kunna ta med dig datorn på ett enkelt och smidigt sätt. Men hur vet du då vilken dator du ska välja? Läs mer...
 

Gaming laptop

Att köpa en riktigt bra gaming laptop behöver inte vara så svårt som man faktiskt kan tro. Det viktigaste är att man har en någorlunda tydlig idé om vad datorn främst ska användas till och vilken budget man har att röra sig med. När det kommer till gaming handlar det mesta om processorkraft och grafikkort, och det är viktigt att du ser till att den laptop som du väljer att köpa har de förutsättningar som krävs för att du ska kunna njuta av dina favoritspel på allra bästa sätt. Ju mer research du gör, desto enklare blir det att göra ett bra val här i butiken. Det är många som kan bli överväldiga av det stora utbudet av modeller, storlekar och prisklasser och därför har vi samlat några smarta tips och råd till vad du bör tänka på innan du beställer hem din nya spelkompis.

Det är många som kan bli överväldiga av det stora utbudet av modeller, storlekar och prisklasser och därför har vi samlat några smarta tips och råd till vad du bör tänka på innan du beställer hem din nya spelkompis.


Köp rätt typ av bärbar speldator

Vi har speldatorer i alla möjliga prisklasser och för alla typer av spel – från värstingarna på marknaden till billigare modeller som ändå är gjorda för att klara spel som kräver en hög prestanda. Du hittar bärbara speldatorer från tillverkare som Acer, Asus, MSI och Lenovo tillsammans med olika speltillbehör som kommer att höja spelupplevelsen ytterligare.

Några komponenter att ha lite extra koll på när du köper en ny speldator är:

Processor

Processorn är datorns hjärna som bestämmer och prioriterar olika instruktioner och beräkningar. Generellt kan man säga att man får den prestanda på processorn som man betalar för, och här är det därför klokt att inte vara för snål för då annars kommer finnas en risk att datorn arbetar för långsamt.

Arbetsminne och grafikkort

Mer minne innebär att datorn kan köra flera datorprogram samtidigt utan att bli långsamma och därför bör du inte snåla med det. Och ett bra grafikkort är också viktigt för att kunna hantera tyngre grafikapplikationer som bildbehandling i Photoshop eller för att visa högupplöst film på en extra TV.