Stationär dator

Känner du till fördelarna med en stationär dator? Även om fler och fler väljer att använda sin laptop i alla sammanhang finns det fortfarande fördelar med att ha en stationär dator hemma eller på kontoret. Du får i regel mer prestanda för pengarna och skulle du vilja uppgradera din dator över tid är det enklare att köpa till eller byta ut enskilda komponenter när du har en stationär dator. » Läs mer
 

Även om fler och fler väljer att använda sin laptop i alla sammanhang finns det fortfarande fördelar med att ha en stationär dator hemma eller på kontoret. Du får i regel mer prestanda för pengarna och skulle du vilja uppgradera din dator över tid är det enklare att köpa till eller byta ut enskilda komponenter när du har en stationär dator.

Du kan dessutom kombinera din dator och kringutrustning som du vill och skapa en dator som är perfekt anpassad för dina intressen och din datoranvändning. Så även om bärbara datorer fungerar till det mesta idag kan en stationär variant fortfarande vara ett bättre och billigare alternativ.

Jämför stationära datorer

Vi har försökt skapa ett utbud av stationära datorer så alla användare kan köpa en som passar – oavsett om det är för spel, studier, arbete eller hemmabruk. Du hittar datorer från bland annat Asus, HP, Acer, Packard Bell, Apple, Dell, Lenovo och HEAT. Här kan du jämföra pris och prestanda hos de olika märkena.

Tänk efter vilken prestanda som krävs för dig (och kanske inte bara just nu utan även om ett par år). En billig stationär dator räcker oftast bra till hemmabruk eller kontoret medan speldatorer ofta måste ha bättre grafikkort och kraftigare processorer. Du kan exempelvis köpa stationära datorer med processorer från AMD eller Intel till lågt pris och sedan komplettera med datortillbehör och datorskärm efter eget behov.

Är du ute efter en stationär dator ska du försöka ha lite koll på den här sidan. Vi har regelbundet svårslagna erbjudanden och kampanjer på både stationära speldatoret och datorer för hemmakontoret och arbetsplatsen.

Köp en stationär dator om:

  • Du vill ha mest prestanda för pengarna
  • Du använder datorn för spel
  • Du använder prestandakrävande programvara
  • Du använder flera skärmar
  • Du vill kunna välja exakt vilka komponenter som ska användas
  • Du kommer vilja bygga mer disk, mer minne etc. i framtiden