Smart-TV

En smart-tv öppnar upp helt nya möjligheter för dig som vill integrera tv och dator i ett. Hos oss på CDON.COM hittar du den nya generationens tv-apparater i alla prisklasser och utföranden. Läs mer om vårt smart-tv utbud.

Vad är det som gör Smart-TV:n smart?

När du kopplar din tv till internet får den funktioner som du ofta brukar använda din dator till. Med internetuppkopplingen kan du enkelt streama serier, spela spel, hålla koll på sociala medier eller lyssna på musik, direkt via din smart-tv.

Hur styr jag min smart-tv?

Du styr din smart-tv med en fjärrkontroll och vissa modeller har även små integrerade tangentbord för att det ska gå enklare för dig att skriva i sökfälten på till exempel Youtube. Du kan även välja att införskaffa ett trådlöst tangentbord. Se då bara till så att tangentbordet är kompatibelt med din smart-tv.

Hur fungerar smart-tv:ns app-utbud?

En smart-tv har redan ett utbud av appar som tillverkaren har förinstallerat och det tillkommer inga extra kostnader om du nöjer dig med dessa. Men det kan även finnas förinstallerade appar som till exempel Netflix och Spotify - dessa kräver att du har ett abonnemang för att du ska kunna använda dem.

Ladda ner fler i appbutiken

Via smart-tvn:s appbutik kan du ladda ner fler appar till din tv (precis som du kan ladda ner appar till din smarta mobil), vissa är gratis, andra kostar. Utbudet är stort med allt från arkadspel till olika streamingtjänster som SF Anytime.


Vilken smart tv-typ är du?

Innan du bestämmer dig för att investera i en smart-tv är det bra att tänka igenom vad du vill få ut av din nya tv och vilka funktioner du vill att din smart-tv ska ha. Tv-branschen går fort fram och tekniken likaså. Här är några punkter som kan vara bra att ha i åtanke inför ditt stundade köp:

Stor eller liten smart-tv?

Smart-tv:n har generellt blivit billigare med åren men priset beror främst på vilken storlek du väljer på din tv. Rekommendationen är att välja tv-storlek utifrån avståndet till tv-soffan. Är din soffa placerad tre meter från tv-bänken fungerar en 55-tummare fint. Sitter du fyra meter ifrån kan du gå upp till 65 tum för att få den perfekta hemmabio-känslan.

Hur många anslutningar krävs?

Du vill kanske inte bara titta på tv:n utan även ansluta din spelkonsol, blu-rayspelare, Apple-TV, kameran och mobilen. När du köper en smart-tv är det därför viktigt att se till så att den har rätt antal uppsättningar av hdmi-portar.

Krävs det en viss internetuppkoppling?

Allt beror på vad du vill få ut av din smart-tv. Om du vill kolla videoklipp på Youtube eller läsa nyheter räcker en uppkoppling på ungefär 1-2 Mbit/s. Vill du däremot använda din smart-tv för att streama film i HD-kvalitet så krävs det en betydligt snabbare uppkoppling.