Brödrostar, Raclette- & Smörgåsgrillar

Här hyllar vi enkelheten i en skiva rostat bröd, smidighten i en snabbgrillad panini och det sociala i att grilla maten direkt vid bordet tillsammans. Hos oss på CDON.COM hittar du brödrostar, smörgåsgrillar och raclettegrillar – hushållsapparater som är enkla, smidiga och sociala hemma i ditt kök. Läs mer om vad som utgör en bra smörgåsgrill…

Utgångspunkten för att välja rätt smörgåsgrill.

Börja med att fundera på om du gillar att göra klassisk trekantsformad toast, eller om du vill ha möjlighet att grilla andra brödsorter som panini, ciabatta och bagels med din smörgåsgrill. Med detta som utgångspunkt blir det enklare att hitta den smörgåsgrill som passar bäst för dina behov.


Vad är en bra smörgåsgrill?

Hur du gillar din toast och vilka praktiska egenskaper du föredrar avgör vad en bra smörgåsgrill är för just dig. Vi har samlat en del egenskaper som ofta utmärker sig lite extra hos en effektiv smörgåsgrill.

Eftersom smörgåsgrillen har sladdar och knappar vill man helst slippa att diska den med vatten. Därför är det bra om grillen är enkel att rengöra med lite hushållspapper när järnet har svalnat. De grillar som har non-stick plattor stöter bort fettet och gör köksapparaten extra lätt att torka av. Ett annat alternativ för enkel rengöring är om grillplattorna är löstagbara och går att diska i maskin.

Smörgåsgrillen kan även vara en förvaringsfråga för många och då är det bra att titta på storleken. En nätt grill kan vara ett smartare köp om man redan har för mycket prylar i köket. Men är man många i familjen så kanske en större smörgåsgrill med möjlighet för flera mackor är att föredra. Det finns smörgåsgrillar som du kan ställa undan på höjden – kanske är det förvaringslösningen för dig?

Säkerheten kan också vara en viktig parameter vid val av smörgåsgrill. Glidsäkra fötter – även kallade non-slip fötter, indikeringslampor som visar när grillen är påslagen och när den är redo att användas, handtag som håller sig svala vid användning och lock med säkerhetslås. Dessa egenskaper kan du hålla utkik efter om du vill vara extra trygg när du grillar dina mackor.

Hoppas våra tips hjälper dig att hitta rätt smörgåsgrill!