Fritös

Med en fritös hemma behöver du inte längre längta dig bort till favoritrestaurangen för att njuta av friterad mat. Du kan enkelt fritera maten hemma precis så som du får det på restaurang. Vi har fritöser som friterar med olja och vi har de som friterar utan olja – oavsett hur du vill fritera din mat finns möjligheterna här på CDON.COM. Ta del av några bra tips kring fritering...

Vi rekommenderar

Alla fritöser

Fördelen med att fritera i fritös

En stor fördel med att fritera i fritös istället för kastrull är att det är ett säkrare alternativ. Fritösen har en termostat som ser till att oljan värms till rätt temperatur, i kastrullen kan däremot oljan lätt bli för varm och fatta eld. Om du väljer en fritös som endast behöver en liten mängd olja eller ingen alls blir det dessutom nyttigare att fritera din mat i en fritös.

Fritös utan olja

Det kan låta konstigt med fritös utan olja eftesom fritering innebär att maten doppas just i olja. Men med dagens innovationsteknik finns det fritöser som med hjälp av snabbcirkulerande varmluft ger dig krispiga pommes helt utan att tillsätta olja. Den största fördelen när du skippar oljan är att maten blir nyttigare – vi har oljefria fritöser som ger pommes med upp till 80% mindre fett än om du friterar med olja. En annan fördel med en fritös utan olja är att friteringen går snabbare, eftersom det inte finns någon olja att hetta upp.

Bra funktioner hos en fritös

Om ansträngningen är för stor för att använda en hushållsapparat blir det lätt att den bara står och samlar damm. Vi tycker att en fritös förtjänar bättre än så och vill gärna lyfta en del smarta funktioner som du hittar hos en del fritöser och som gör det mycket smidigare att använda den. Justerbar temperaturkontroll och timer är två viktiga egenskaper som gör resultatet värt besväret. Genom att enkelt ställa in den temperatur och friteringstid som just din maträtt behöver har du garanterat en god måltid att se fram emot. Om fritösen består av en indikatorlampa eller ljudindikator får du veta exakt när friteringen är klar och kan lägga fokus på något helt annat medan fritösen gör jobbet. En annan bekväm egenskap att spana efter är om fritösens delar går att diska i maskin, det blir så mycket enklare att diska undan allt om du slipper göra det för hand. Det kan vara bra att välja en fritös med sladdförvaring om fritösen ska stå framme, eftersom sladdar lätt kan bidra till en stökig känsla. Det finns också fritöser som är byggda på höjden snarare än bredden – om fritösen ska stå framme på en mindre yta kan detta också vara en bra egenskap att ta med.

Köp en fritös med rätt funktioner för att du ska tycka den är smidig att använda – då får du mest värde för pengarna. Funktionerna hittar du i fritösens produktbeskrivning. Lycka till!