Kastruller och grytor av högsta klass

Att laga mat ska vara en njutning - oavsett om det är enbart för dig själv eller om du ska utfodra en hel familj. För att göra arbetet så lätt och njutbart som möjligt rekommenderar vi att du köper på dig en ordentlig arsenal av kastruller och grytor som håller högsta klass! » Läs mer

Vilka kastruller ska du köpa?

Ett kök är inte komplett utan en mindre kastrull för vattenkokning, en mellankastrull och en större kastrull för kokning av pasta, potatis, rotfrukter eller liknande. Det viktigaste med en kastrull är att den ska kunna leda värme ordentligt och underlätta för en snabb och jämn kokning. Bra är även om den har ett relativt tätslutande lock som gör att man kan minska värmen på plattan och även reducera den totala koktiden. Här hittar du kastruller i ett antal olika material som alla har sina olika specialiteter. Gå in under respektive produkt och läs mer om dess specifikationer innan du gör ditt slutgiltiga val.

Bli såsexpert med en ordentlig såskastrull i gjutjärn eller non-stick.

Har du svårt att lyckas med dina såser? Har du problem med att få dem att gå ihop och reducera jämnt till en klar och välbalanserad sås? Då är det dags att skaffa en såskastrull av bästa sort! Med en bra såskastrull får du jämn och fin temperaturfördelning vilket gör att vätskan reduceras ner i ett lagom tempo vilket gör att såsen lättare går ihop och att du undviker att den separeras eller reduceras för fort. Välj mellan såskastruller i gjutjärn, koppar, rostfritt eller non-stick för att hitta en modell som passar dig och din matlagning bäst.

Vårda dina kastruller för ökad livslängd och bibehållen kvalitet

Med kastruller är det som med det mesta annat – om du visar dem kärlek och omtanke kommer de att må bättre och leverera bättre under en längre period. Se till att du tar hand om dina kastruller ordentligt efter användning. Diska och torka ur dem noggrant och låt inte vatten stå i kastrullerna under längre perioder då de inte används. Handlar det om gjutjärnskastruller rekommenderar vi att man diskar dem utan diskmedel och endast sköljer av dem och sedan torkar av dem med hushållspapper eller en fuktig trasa.