Traktörpanna & Stekpanna

Här hittar du traktörpannor, stekpannor, wokpannor och grillpannor. Allt du behöver för en fin stekyta eller en färgsprakande wok. Vi erbjuder varierande varumärken och funktionella material som gjutjärn, keramik, aluminium och naturmaterial. Läs mer om hur du väljer rätt stekpanna...

Traktörpanna, Stekpanna, Grillpanna eller Wokpanna?

Det finns många olika typer av pannor att välja bland, var och en med sina finesser och användningsområden. Här nedan får du en liten summering av vilka användningsområden eller egenskaper som kännetecknar traktörpannan, stekpannan, grillpannan eller wokpannan.


Traktörpanna
Traktörpannan kan liknas vid en kombination av stekpanna och kastrull. Den har en 5-7 cm hög kant som gör det möjligt att koka sås eller liknande och inkluderar oftast ett tillhörande lock. Traktörpannan har dessutom en generös stekyta vilket gör den optimal för rätter som först ska stekas och därefter addera sås.


Stekpanna
En riktigt bra stekpanna kan verkligen höja måltiden. Många stekpannor passar alla typer av hällar, men om du har induktionshäll eller gasspis bör du dubbelchecka i beskrivningen, så att stekpannan verkligen passar hos dig. Många stekpannor går även att sätta i ugnen, vilket kan vara önskvärt för vissa måltider.


Grillpanna
Med grillpannan kan du njuta av grillat året om, nästan i alla fall. Grillpannan har en räfflad botten som påminner om ett grillgaller och som ger biffen samma härliga ränder som när du grillar på riktigt.


Wokpanna
Wokpannan har en ganska liten bottenarea men blir bredare med höjden. Detta innebär att den blir väldigt varm i botten medan temperaturen uppe vid kanterna håller sig svalare och är en av anledningarna till varför innehållet ska hållas i konstant rörelse när man wokar. För att fixa den höga temperaturen och sprida värme kan det vara bra att hålla utkik efter egenskaper som tjock botten och god värmeledning när du ska köpa wokpanna.