Tryckkokare

Med en tryckkokare blir maten godare, billigare och det går snabbare! När du lagar mat i en tryckkokare så stannar vitaminer och mineraler kvar i maten och gör den nyttigare och mer smakrik. Plötsligt behöver du spendera mindre tid i köket. Långkok är färdigt på 30 minuter och potatis till potatismos blir klart inom ett par minuter! Vill du veta mer om våra tryckkokare? Läs mer...
 

Fördelar med en tryckkokare

Med en tryckkokare blir ditt kött mört och saftigt utan att det behöver stå i flera timmar! Du kan lägga i fryst kött tillsammans med rotfrukter och lite buljong så har du ditt långkok klart på en halvtimme! Med en tryckkokare behåller du smaken och näringen bättre än i en vanlig kastrull. Tack vare det lufttäta locket så stannar den mesta energin och värmen kvar och så därför är en tryckkokare även ett energisnålt alternativ att laga sin mat i!


Så fungerar din tryckkokare

Anledningen till att tryckkokaren fungerar som den gör och att tillagningstiderna är mycket kortare än med en vanlig kastrull, är att vätskan som tillsätts i kastrullen börjar koka och bildar ånga som inte kan ta sig ut genom det lufttäta locket. Det skapas då ett övertryck och vätskans kokpunkt stiger till ca 120 grader.


Köp din tryckkokare från CDON.COM

Vi erbjuder tryckkokare i olika modeller från varumärken som Tefal, WMF, Demeyre och King Hoff! Priset ligger på runt 599kr för de enklare varianterna, upp till 2 195kr för de mer exklusivare varianterna. Var noga med att läsa bruksanvisningen innan du använder din tryckkokare, visa varumärken avråds från att maskindiskas utan ska diskas för hand. Vi erbjuder alltid fri frakt för produkter över 1000 kr!

Kolla in våra ångkokare för ytterligare ett köksredskap som gör din matlagning enklare och dina maträtter nyttigare!