Kaffekvarn

För att se till att ditt bryggkaffe blir så gott som möjligt, så bör du alltid mala dina kaffebönor själv! Det ger ett mer smakrikt kaffe, och så doftar det även ljuvligt när man maler sina egna bönor. Det kan du enkelt göra med en egen kaffekvarn. Vi erbjuder flera olika modeller i olika prisklasser, hitta den som passar dig bäst! Läs mer...

Fördelar med en kaffekvarn

Det finns många fördelar med att mala sina kaffebönor själv, men framför allt för att du alltid får nymalet kaffe och det smakar mycket godare! Kaffe är en färskvara, att mala sina kaffebönor precis innan man ska brygga kaffet är att rekommendera. Så fort det malda kaffet kommer i kontakt med syre så försämras kvaliteten. Behåll kaffebönorna förslagsvis i en lufttät glasburk.

Vi har ett brett utbud att kaffekvarnar i prisklasser mellan 189kr upptill 990kr. Med dom exklusivare modellerna kan man oftast ställa in vilken malningsgrad man vill ha. Detta är en mycket bra funktion då man använder olika malningsgrader av bönorna beroende på vilken typ av kaffe man gör. Ett för grovt malet kaffe blir lätt smaklöst.


Välj rätt kaffebönor

Sverige är ett av dom länder som dricker mest kaffe i hela världen och därför är det viktigt att tänka på vart kaffet man dricker kommer ifrån. I många kaffeodlingar som inte odlar ekologiskt så använder man sig av en rad olika bekämpningsmedel, som är farliga för människorna som arbetar på plantagerna. Se till att köpa ekologiskt kaffe som är märkta med KRAV-märket eller EU-loggan för garanterad odling utan bekämpningsmedel.